Ιταλία: Κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης η Τζόρτζια Μελόνι – Εκλέγονται νέοι πρόεδροι Βουλής και Γερουσίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 14:32 Ιταλία: Κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης η Τζόρτζια Μελόνι – Εκλέγονται νέοι πρόεδροι Βουλής και Γερουσίας

Στην Ιταλία όλο και πιο κοντά στο να σχηματίσει κυβέρνηση η Τζόρτζια Μελόνι. «Επετεύχθη συμφωνία σε ό,τι αφορά τους νέους προέδρους Βουλής και Γερουσίας», δήλωσε ο υπεύθυνος κατάρτισης του προεκλογικού προγράμματος της νικήτριας των εθνικών εκλογών.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μέσα στα επόμενα 24ωρα στην Ιταλία, η Τζόρτζια Μελόνι θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Σέρτζιο Ματαρέλα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ήδη, την Πέμπτη (13.10.2022), το ιταλικό κοινοβούλιο πρόκειται να συγκροτηθεί σε σώμα και αμέσως μετά θα πρέπει να εκλεγούν οι πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Ματαρέλα θα πραγματοποιήσει τις προβλεπόμενες διαβουλεύσεις με τα κόμματα, στο τέλος των οποίων πιστεύεται ότι θα αναθέσει στην Τζόρζια Μελόνι να κάνει κυβέρνηση.

«Σε ό,τι αφορά τους νέους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, έχει επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο Τζοβανμπατίστα Φατσολάρι, υπεύθυνος του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι, «Αδέλφια της Ιταλίας».

«Δεν υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες ούτε σε ό,τι αφορά τη λίστα υπουργών και το απόγευμα (σ.σ. 12.10.2022) θα ξανασυναντηθούν για νέα ανταλλαγή απόψεων, η Τζόρτζια Μελόνι, ο Ματέο Σαλβίνι και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι», πρόσθεσε ο Φατσολάρι.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση