Εισαγγελική έρευνα για το ναζιστικό χαιρετισμό του Πλεύρη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 13:21 Εισαγγελική έρευνα για το ναζιστικό χαιρετισμό του Πλεύρη

Με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Εισαγγελική έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη διάρκεια της δίκης σε δεύτερο βαθμό για τη Χρυσή Αυγή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για την έρευνα. 

Η προκαταρκτική έρευνα, διατάχθηκε με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου και ήδη έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Ο δικηγόρος του καταδικασθέντα για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγού, προχώρησε στον ναζιστικό χαιρετισμό εντός του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μπροστά στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, η οποία κατέθετε στη δίκη. 

Θέση για την κίνηση αυτή του Κώστα Πλεύρη, πήρε προ ημερών και ο γιος του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έκανε λόγο για αποκτήνωση. 

«Έχουν γίνει δύο τρομακτικά ατοπήματα από την πλευρά του», είπε στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας πως «ανατρίχιασα». 

«Πρώτον, έγινε μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου. Δεύτερον, γίνεται μπροστά σε μία μητέρα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί. Στη Μάγδα Φύσσα. Σε μία γυναίκα που δολοφόνησαν το παιδί της. Κάνεις χαιρετισμό ατόμου που πιστεύει σε αυτές τις ιδέες και τον δολοφόνησε». 

«Είναι αποκτήνωση» σχολίασε δεικτικά.

Πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση