Γερμανία: Βάζει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος από τον Μάρτιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 10:55 Γερμανία: Βάζει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος από τον Μάρτιο

Θα τεθεί σε ισχύ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο.

Τον Μάρτιο – με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο – αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το πλαφόν στην ανώτατη τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που σχεδιάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ κατέθεσε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/11) σχέδιο νόμου 96 σελίδων για την συγκράτηση της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το κόστος του εγχειρήματος εκτιμάται από το υπουργείο στα 54 δισεκατομμύρια ευρώ και προβλέπει ότι ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πληρώνουν το 80% της κατανάλωσής τους σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα με 12 και 9,5 λεπτά/kWh αντίστοιχα. Οι βιομηχανικοί πελάτες θα πληρώνουν το 70% της κατανάλωσης φυσικού αερίου και το 80% της κατανάλωσης θερμότητας με 7 και 7,7 λεπτά/kWh αντίστοιχα.

Η πρόταση του Χάμπεκ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναμένεται να εγκριθεί στο πλαίσιο του αυριανού υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, όπου θα πρέπει να ψηφιστεί το αργότερο έως το τέλος του έτους. Κατόπιν θα πρέπει να εφαρμοστεί από τους παρόχους ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση