Τουρκία: Δημοσκόπηση κόλαφος για Ερντογάν – Χάνει με διαφορά τις επικείμενες εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 16:10 Τουρκία: Δημοσκόπηση κόλαφος για Ερντογάν – Χάνει με διαφορά τις επικείμενες εκλογές

Κόλαφος αποτελούν για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έγινε πρόσφατα στη χώρα. Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να χάνει και μάλιστα με διαφορά από κάθε κοινό υποψήφιο της αντιπολίτευσης στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης που παρουσίασε στο OPEN η Μαρία Ζαχαράκη, ανταποκρίτρια του καναλιού στην Κωνσταντινούπολη, δείχνουν ότι οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται πίσω στα νούμερα από τους περισσότερους υποψήφιους της αντιπολίτευσης.

Στην δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία, ο κόσμος κλήθηκε να επιλέξει ποιον θα ψήφιζε ανάμεσα στον Ερντογάν και τέσσερις πολιτικούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κοινό υποψήφιο της αντιπολίτευσης. Ο Ερντογάν χάνει από όλους με τη διαφορά να κυμαίνεται από 1% έως και 19%.

Η μεγαλύτερη διαφορά στην κόντρα με τον Μανσούρ Γιαβάς

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι εκείνη στην οποία στον κόσμος ζητήθηκε να ψηφίσει ανάμεσα στον
Ερντογάν τίθεται και τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς. Ο Γιαβάς συγκέντρωσε το 51,4% των προτιμήσεων έναντι 33,1% του Τούρκου προέδρου.

Ο Ερντογάν χάνει και από τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος συγκέντρωσε το 43,2% των προτιμήσεων, έναντι του 36,9% που πήρε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν χάνει και από την επικεφαλής του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, η οποία συγκεντρώνει το 42,4% έναντι 36,3% του προέδρου της Τουρκίας.

Με τον μόνο πιθανό υποψήφιο της αντιπολίτευσης, με τον οποίο ο Ερντογάν χάνει μεν, αλλά είναι κοντά δε, είναι με τον πρόεδρο του κόμματος των Κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ο οποίος συγκεντρώνει 38,6% των προτιμήσεων έναντι 37,6% του Τούρκου πρόεδρου.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση