Αυτός είναι ο όρος του Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος: Η Ουκρανία να αποδεχθεί ότι έχει χάσει εδάφη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 17:54 Αυτός είναι ο όρος του Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος: Η Ουκρανία να αποδεχθεί ότι έχει χάσει εδάφη

Τον όρο που βάζει ώστε να αρχίσουν συνομιλίες, με σκοπό τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε λόγο για "νέες εδαφικές πραγματικότητες", που οι Ουκρανοί πρέπει να λάβουν υπόψη τους.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τόσο του Κρεμλίνου όσο και της τουρκικής προεδρίας, συζήτησαν για την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι οι ειρηνευτικές προσπάθειες στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας θα πρέπει να υποστηριχθούν από μια μονομερή κατάπαυση του πυρός και ένα "όραμα για μια δίκαιη λύση", όπως ανέφερε η τουρκική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν "αναγνώρισε τον καταστροφικό ρόλο της Δύσης, που τροφοδοτεί με όπλα το Κίεβο, και παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση" στους Ουκρανούς.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο για την Ουκρανία, αλλά ότι το Κίεβο πρέπει να εκπληρώσει τις προηγουμένως ανακοινωθείσες απαιτήσεις και να λάβει υπόψη, τις "νέες εδαφικές πραγματικότητες".

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης, για θέματα ενέργειας καθώς και για τον διάδρομο για τη διακίνηση των σιτηρών μέσω Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ερντογάν ζήτησε βοήθεια από τον Πούτιν για να κάνει την επιχείρηση στη Συρία

Όπως προκύπτει από την αναφορά στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για τη Συρία, ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν βοήθεια για να προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση, με σκοπό να δημιουργήσει τη ζώνη ασφαλείας στα νότια σύνορα της Τουρκίας και να απωθήσει τους Κούρδους μαχητές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την εκκαθάριση των Κούρδων μαχητών από τη συριακή συνοριακή περιοχή.

"Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι θα πρέπει τώρα να ληφθούν συγκεκριμένα βήματα για την εκκαθάριση της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG από τις μεθοριακές περιοχές της Τουρκίας, ιδιαίτερα το Τελ Ριφάτ και τη Μάνμπιτζ", αναφέρει η ανακοίνωση.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση