Σεισμός στην Τουρκία: «Ισοδύναμη με 550 ατομικές βόμβες η ισχύς που απελευθερώθηκε από τις δύο δονήσεις»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 12:38 Σεισμός στην Τουρκία: «Ισοδύναμη με 550 ατομικές βόμβες η ισχύς που απελευθερώθηκε από τις δύο δονήσεις»

Ο καθηγητής Γεωφυσικής Δρ. Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν μίλησε στο newsit.gr για τους δύο ισχυρούς σεισμούς που ισοπέδωσαν δέκα επαρχίες της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία, κοστίζοντας τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. 

“Πρόκειται για μία ασύλληπτη καταστροφή. Είχαμε μόνο τις πρώτες έξι ώρες για να σώσουμε ζωές. Αλλά τα κτίρια που γκρεμίστηκαν είναι σε ακτίνα 330 χιλιομέτρων. Είναι εξαιρετικά δύσκολο”, εξηγεί στο newsit.gr για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. 

Και συνεχίζει: “Η ισχύς που απελευθερώθηκε από τους δύο σεισμούς είναι ισοδύναμη με 550 ατομικές βόμβες”!

Οι προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων κάτω από τα συντρίμμια συνεχίζονται, σε πολικές θερμοκρασίες που φτάνουν τους -5 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, οι νεκροί στην Τουρκία έφτασαν τους 3.419, οι τραυματίες είναι 20.534 και έχουν διασωθεί περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση