Σεισμός στην Τουρκία: Η γη κόπηκε στη μέση - Απίστευτες εικόνες από το ρήγμα του Εγκέλαδου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 16:44 Σεισμός στην Τουρκία: Η γη κόπηκε στη μέση - Απίστευτες εικόνες από το ρήγμα του Εγκέλαδου

Η χώρα έκτοτε μετακινήθηκε τρία μέτρα προς την Ελλάδα.

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, δείχνει το ρήγμα από το οποίο προήλθε ο φονικός σεισμός στην Τουρκία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και στα πλάνα διακρίνεται η γη να έχει κοπεί στη μέση.

Το δίκτυο TRT δημοσίευσε το συγκεκριμένο βίντεο στο Twitter και σημείωσε πως το ρήγμα βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά της Ανατολίας, ενώ είναι μήκους 500 χιλιομέτρων πλαγίας ολίσθησης, το οποίο μετακινεί την αραβική πλάκα προς το Βορρά και σπρώχνει την πλάκα της Ανατολίας προς τα δυτικά.

Ενδεικτικά, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφερόμενος στο φονικό χτύπημα του εγκέλαδου που ήταν 7,8 Ρίχτερ, ανέφερε πως «η αραβική πλάκα συμπιέζει την πλάκα της Ανατολίας και η πλάκα της Ανατολίας από γεωγραφική άποψη καταλαμβάνεται από την Τουρκία. Έγινε η ολίσθηση κατά μήκος της επαφής των δύο πλακών εκεί που είναι το ρήγμα, δηλαδή η πλάκα της Ανατολίας. Η Τουρκία δηλαδή προωθήθηκε προς τα δυτικά, προς το Αιγαίο, ολίσθησε κατά περίπου 3 μέτρα».

Δείτε το βίντεο από το ρήγμα που δημοσίευσε το TRT:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση