Κύπρος – Εκλογές: Αυξημένη η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 14:06 Κύπρος – Εκλογές: Αυξημένη η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες

Ομαλά και σε ήπιο κλίμα συνεχίζεται στην Κύπρο η επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εφορο Εκλογών, Κώστα Κωνσταντίνου, το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων για τις εκλογές, μέχρι και τις 10:00 π.μ. ανέρχεται στo 12,5%, σε σχέση με ποσοστό 11,7% κατά τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, κατά την ίδια ώρα, ποσοστό που καταδεικνύει αύξηση 0,8 ποσοστιαίων μονάδων.

Σε σύγκριση, δε, με το αντίστοιχο ποσοστό του β΄ γύρου των Προεδρικών Εκλογών του 2018, παρατηρείται αυξημένη συμμετοχή 1,6 ποσοστιαίων μονάδων.

Διεκδικητές της Προεδρίας είναι οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης, που αναδείχθηκαν ως οι βασικοί από τον α’ γύρο της περασμένης Κυριακής και από σύνολο συνολικά 14 υποψηφίων.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 561. 033 ψηφοφόροι, μεταξύ των οποίων 240 εγκλωβισμένοι και 730 Τουρκοκύπριοι.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση