«Το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας» - Η ευχή Ζελένσκι για τον ένα χρόνο πολέμου στην Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 11:32 «Το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας» - Η ευχή Ζελένσκι για τον ένα χρόνο πολέμου στην Ουκρανία

Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και ο εφιάλτης συνεχίζεται για τους Ουκρανούς. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε μια ανάρτηση για τη θλιβερή επέτειο και σημείωσε πως το 2023 θα είναι η χρονιά νίκης για τους Ουκρανούς.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που οι Ρώσοι πίστευαν ότι θα έχει τελειώσει μέσα σε λίγες μέρες συνεχίζεται ένα χρόνο μετά με αμέτρητα θύματα, νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στους συμπατριώτες του.

«Στις 24 Φεβρουαρίου, εκατομμύρια από εμάς έκαναν μια επιλογή. (Είπαν) όχι στη λευκή σημαία, (ναι ναι) στη μπλε και κίτρινη σημαία. Είπαν όχι φυγή. Αντιμετώπισαν τον εχθρό. Αντίσταση και αγώνας. Ήταν μια χρονιά πόνου, θλίψης, πίστης και ενότητας. Και αυτή είναι μια χρονιά του αήττητου μας», γράφει.

«Ξέρουμε ότι το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας!» τόνισε, ενώ η ανάρτησή του συνοδεύεται από ένα βίντεο με τις τραγικές στιγμές που έζησε η Ουκρανία.

Το διάγγελμα Ζελένσκι

Στο διάγγελμά του για την εισβολή ο Ζελένσκι απευθύνθηκε λέγοντας: «Είμαστε ισχυροί. Είμαστε έτοιμοι για όλα».

Σε αυτό ο 45χρονος Ζελένσκι εμφανίζεται να κάθεται στο γραφείο του. Θυμάται πώς απευθύνθηκε στους Ουκρανούς πριν από ένα χρόνο σε μια βιαστική ανακοίνωση, καθώς ξεκινούσε η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

«Πριν ένα χρόνο, την ημέρα αυτή, από το ίδιο μέρος, περίπου στις 7 το πρωί απευθύνθηκα σε εσάς με μια σύντομη ανακοίνωση που διήρκησε μόνο 67 δευτερόλεπτα», ανέφερε ο Ζελένσκι στο 15λεπτο βίντεο.

«… είμαστε δυνατοί. Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Θα νικήσουμε τους πάντες. Έτσι ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Η πιο μακρά ημέρα της ζωής μας. Η πιο δύσκολη ημέρα στη σύγχρονη Ιστορία. Ξυπνήσαμε νωρίς και δεν έχουμε κοιμηθεί έκτοτε», τόνισε.

«Η Ουκρανία εξέπληξε τον κόσμο. Η Ουκρανία ενέπνευσε τον κόσμο. Η Ουκρανία ένωσε τον κόσμο», πρόσθεσε εξάλλου ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στο μήνυμά του ο Ζελένσκι ανέφερε τα ονόματα των ουκρανικών πόλεων όπου διεξήχθησαν σκληρές μάχες ή έγιναν τόποι σφαγών: «Χαρκίβ, Τσερνίχιφ, Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιφ, Γκοστομέλ, Βολνοβάχα, Μπούτσα, Ιρπίν, Οχτίρκα. Ηρωικές πόλεις, αήττητες πόλεις».

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τιμωρηθούν οι Ρώσοι φονιάδες. Από το διεθνές δικαστήριο, από τον Θεό ή τους στρατιώτες μας», υπογράμμισε.

Εξίσου αποφασισμένος εμφανίστηκε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι το Κίεβο θα πλήξει τη Ρωσία «στον αέρα, τη γη, τη θάλασσα και τον κυβερνοχώρο».

«Θα υπάρξει αντεπίθεσή μας. Εργαζόμαστε σκληρά για να την προετοιμάσουμε», πρόσθεσε.

Παράλληλα σήμερα ο Ζελένσκι πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ είναι προγραμματισμένες τελετές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων η Μπούτσα, προάστιο του Κιέβου όπου ο ρωσικός στρατός διέπραξε φόνους αμάχων, σύμφωνα με καταγγελίες.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση