O Τραμπ μάζεψε 1,5 εκατ. δολάρια από οπαδούς του σε ένα τριήμερο (!) μετά τον ισχυρισμό του ότι θα συλληφθεί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 14:44 O Τραμπ μάζεψε 1,5 εκατ. δολάρια από οπαδούς του σε ένα τριήμερο (!) μετά τον ισχυρισμό του ότι θα συλληφθεί

Μπορεί να καρδιοχτυπά ο Ντόναλντ Τραμπ λόγω των νομικών του μπελάδων, αλλά σίγουρα θα τρίβει τα χέρια του με ικανοποίηση, αφού μέσα σε τρία 24ωρα, αφότου υποστήριξε ότι θα συλληφθεί την Τρίτη, συγκέντρωσε ενάμιση εκατομμύριο δολάρια από δωρεές οπαδών του, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2024 επιβεβαίωσε το ποσό αυτό στο Fox News, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για δωρεές από την εκλογική βάση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Αν διαιρέσει κανείς το ποσό αυτό, προκύπτει ότι η καμπάνια του Τραμπ έβαζε κάθε μέρα από μισό εκατομμύριο δολάρια στα ταμεία της, δηλαδή διπλάσιο ποσό από τον ημερήσιο μέσο όρο αφότου ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Στον ενάμιση μήνα που προηγήθηκε της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, εισέρρευσαν 11,8 εκατ. δολάρια από δωρεές οπαδών του στην καμπάνια επανεκλογής του – κάπου 280.000 ημερησίως – και στις έξι εβδομάδες αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε το “comeback” του, άλλα 9,5 εκατ. δολάρια (δηλαδή 226.000 τη μέρα).

H ενίσχυση της χρηματοδότησης της καμπάνιας του σημειώθηκε μετά τον αστήρικτο ισχυρισμό του ότι θα συλληφθεί την Τρίτη κατ’ εντολή της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, πράγμα που δεν συνέβη καθώς το θρίλερ συνεχίζεται.

Βιομηχανία χρήματος για τον Τραμπ το πολιτικό-δικαστικό σίριαλ με τη σύλληψή του

Ο Τραμπ προέτρεψε τους υποστηρικτές του: «ΔΙΑΔΗΛΩΣΤΕ, ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ» στην ανάρτησή του το περασμένο Σάββατο στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social, εν μέσω φημών ότι μπορεί σύντομα να του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς. Αλλά καθώς κορυφωνόταν το ενδιαφέρον για την πιθανότητα παραπομπής του σε δίκη, το επιτελείο της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ αξιοποίησε τις φήμες επισημαίνοντάς τις σχεδόν σε κάθε έκκληση προς τους οπαδούς του για συγκέντρωση κεφαλαίων.

Τα μηνύματα αυτά αναφέρουν στους αποδέκτες ότι «το σύστημα δικαιοσύνης έχει ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ολοσχερώς» και ότι μπορούν να συμβάλουν στην υπεράσπισή του δίνοντας χρήματα στον πρώην πρόεδρο. Ένα τέτοιο email κάλεσε τους υποστηρικτές του Τραμπ να υπογράψουν ένα αίτημα κατά της πιθανής σύλληψής του και στη συνέχεια ζήτησε δωρεές για την εκστρατεία επανεκλογής του. Προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων του πρώην προέδρου εμφανίστηκαν και στο Truth Social. «Αν δυσκολεύεστε να βγάλετε πέρα, όπως πολλοί από εσάς, μην στείλετε τίποτα. Εάν τα πάτε καλά, κάτι που κατέστη δυνατό μέσω των σπουδαίων πολιτικών της κυβέρνησης Τραμπ, στείλτε τη συνεισφορά σας», ανέφερε τη Δευτέρα. Το ίδιο μήνυμα εστάλη και χθες, Τετάρτη, χωρίς καμία αναφορά στον ψευδή ισχυρισμό του Τραμπ ότι θα συλληφθεί.

Πηγή: Fox News

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση