Με αναπνευστήρα στην εντατική ο Μπερλουσκόνι: «Είναι βράχος, θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά», λέει ο αδελφός του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 09:34 Με αναπνευστήρα στην εντατική ο Μπερλουσκόνι: «Είναι βράχος, θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά», λέει ο αδελφός του

Σταθερή, πλην κρίσιμη, κρίνεται η κατάσταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε, όπου νοσηλεύεται, αλλά και από το κόμμα του, Forza Italia, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Ο 86χρονος Μπερλουσκόνι εισήχθη χθες στο νοσοκομείο με καρδιαγγειακά και πνευμονικά προβλήματα λόγω λοίμωξης που τις προηγούμενες ημέρες δεν θεραπεύθηκε αποτελεσματικά και είναι συνδεδεμένος σε αναπνευστήρα, ενώ λαμβάνει θεραπεία με αντιβιοτικά.

Ο μόνος εξουσιοδοτημένος να μιλήσει για την κατάσταση της υγείας του είναι ο θεράπων γιατρός του, Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, ο οποίος ωστόσο έφυγε το βράδυ από το νοσοκομείο χωρίς να κάνει δηλώσεις. «Πηγαίνετε για ύπνο», ήταν τα μόνα λόγια που απηύθυνε στους δημοσιογράφους, οι οποίοι τον ρώτησαν για την κατάσταση της υγείας του αρχηγού της Forza Italia.

Η έλλειψη οξυγόνου έχει ασκήσει πίεση στα καρδιαγγειακά και αναπνευστικά συστήματα του Μπερλουσκόνι, και μια πνευμονία θα μπορούσε να περιπλέξει τη γενική κατάσταση. Παραμένει όμως σε μια σταθερή κατάσταση που δεν απειλεί, τουλάχιστον προς το παρόν, τη ζωή του.

«Ο Σίλβιο είναι βράχος», λέει ο αδελφός του

Το απόγευμα επισκέφθηκαν τον Μπερλουσκόνι ο αδερφός του, Πάολο και τα παιδιά του Μαρίνα, Μπάρμπαρα, Ελεονόρα, Πιερσίλβιο και Λουίτζι, ενώ στο πλευρό του όλη τη νύχτα ήταν η σύντροφός του, Μάρτα Φασίνα.

Το μόνο μέλος της οικογένειας που μίλησε στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο, ήταν ο αδελφός του, Πάολο: «Είναι σε σταθερή κατάσταση. Είναι βράχος. Θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά», είπε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντόνιο Ταγιάνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, ο Μπερλουσκόνι εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω μιας «κακώς θεραπευμένης λοίμωξης», αλλά έχει τις αισθήσεις του «και μιλάει».

Ανησυχία στην Ιταλία για την κατάσταση του Μπερλουσκόνι

Η είδηση της εισαγωγής του Μπερλουσκόνι στο νοσοκομείο, μία μόλις εβδομάδα αφότου είχε πάρει εξιτήριο, πυροδότησε ανησυχία στην πολιτική τάξη της Ιταλίας.

«Ειλικρινείς και στοργικές ευχές για ταχεία ανάρρωση. Forza Σίλβιο», έγραψε η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι στο Twitter.

Αλλά και ο έτερος εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο επικεφαλής της Λέγκας και υπουργός Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι του έστειλε τις ευχές του μέσω Twitter. «Έλα Σίλβιο, η Ιταλία σε περιμένει!», έγραψε.

Τα προβλήματα υγείας του Μπερλουσκόνι

Ο Μπερλουσκόνι είχε νοσηλευτεί στο ίδιο νοσοκομείο της Λομβαρδίας από την περασμένη Δευτέρα έως την περασμένη Πέμπτη για «ιατρικό τσεκ - απ» μετά την επανεμφάνιση ορισμένων προβλημάτων υγείας.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Μπερλουσκόνι είχε νοσηλευτεί με πνευμονία λόγω Covid-19 και τον επόμενο χρόνο εισήχθη αρκετές φορές για επιπλοκές που προκάλεσε η ίδια ασθένεια. Το 2016 ο Μπερλουσκόνι είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και το 2019 σε χειρουργική επέμβαση στο έντερο.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση