Ιταλία: Απειλή προστίμου για… selfies στην ιταλική ριβιέρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 16:10 Ιταλία: Απειλή προστίμου για… selfies στην ιταλική ριβιέρα

Το ιταλικό θέρετρο που απειλεί με πρόστιμο τους τουρίστες, οι οποίοι χρονοτριβούν για μία φωτογραφία, προκαλώντας μποτιλιάρισμα.

Το Πορτοφίνο, ψαροχώρι γνωστό για το μικρό του λιμάνι και τους διάσημους επισκέπτες του, έχει υιοθετήσει ζώνες «απαγόρευσης αναμονής», προκειμένου να βάλει «φρένο» στους τουρίστες που χρονοτριβούν για να βγάλουν φωτογραφίες.

Σύμφωνα με το BBC, όσοι το παρακάνουν κινδυνεύουν με πρόστιμο έως και 275 ευρώ.

Το μέτρο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από την περίοδο του Πάσχα έως τουλάχιστον τον φετινό Οκτώβριο, αποφασίστηκε καθώς συγκεκριμένα σημεία μαγνητίζουν πολλούς τουρίστες τις ώρες αιχμής την περίοδο των διακοπών.

Ο δήμαρχος του Πορτοφίνο, Ματέο Βιακάβα, έκανε λόγο για «χάος» που προκαλείται από τους τουρίστες οι οποίοι σταματούν για φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο μποτιλιάρισμα.

Το δημοφιλές θέρετρο, το οποίο αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι του και συνδέεται με την παραλία Παράτζι, είναι γνωστό για τα πολύχρωμα σπίτια του που βλέπουν τη θάλασσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση