Η Ιερά Σύνοδος απαλλάσσει από τα καθήκοντά του τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 18:31 Η Ιερά Σύνοδος απαλλάσσει από τα καθήκοντά του τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή ρολογιού μεγάλης αξίας και ιστορικής σημασίας. Υπενθυμίζεται ότι είχε τεθεί σε αργία.

Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελος Σίσκος, συνελήφθη τη Δευτέρα (17.4.2023) για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, με τα τουρκικά ΜΜΕ να το αποτιμάν στα 24.000 ευρώ, το οποίο κατασκευάστηκε για συλλεκτική συλλογή του 1800 των Ανακτόρων.

Όπως είναι φυσικό, η υπόθεση προκάλεσε σάλο στην Τουρκία, ιδιαίτερα μετά το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε και βίντεο όπου φαίνονται οι κινήσεις του Μέγα Αρχιμανδρίτη να παίρνει το ρολόι.

Η είδηση, όταν μεταδόθηκε από τον Εθνικό Κήρυκα, ανέφερε ότι ο Αγαθάγγελος Σίσκος είχε φυλακιστεί αλλά αποφυλακίστηκε μετά από παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δείτε το βίντεο:

Τι απαντά ο Αγαθάγγελος Σίσκος

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μέγα Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  • «Εθνικός Κήρυξ»: π. Αγαθάγγελε, έχετε κάποιο σχόλιο για το θέμα της κλοπής του ρολογιού στο οποίο εμπλέκεσθε;
  • π. Αγαθάγγελος: Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα για το ενδιαφέρον που δείχνετε, δημοσιογραφικό προφανώς. Εχει ανατεθεί το θέμα σε νομικό. Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι.
  • «Εθνικός Κήρυξ»: Ωστόσο το πρόσωπο στο βίντεο είστε εσείς.
  • π. Αγαθάγγελος: Σας είπα αυτό, δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο.
  • «Εθνικός Κήρυξ»: Γιατί ο Πατριάρχης σας έβαλε σε αργία επ’ αόριστο;
  • π. Αγαθάγγελος: Αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης, τώρα τι να σας πω;
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

«Συνῆλθε σήμερον, 25ην Ἀπριλίου 2023, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος, ἐνώπιον τῆς ὁποίας ὁ Πατριάρχης ἔθεσε τό ἀνακύψαν θέμα τοῦ Ἀρχειοφύλακος Μ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Ἀγαθαγγέλου Σίσκου. Μετ᾿ ἀνταλλαγήν ἀπόψεων καί ληφθείσης ὑπ᾿ ὄψιν τῆς ὡς ἐκ τῶν συμβεβηκότων δυσφημήσεως τοῦ θεσμοῦ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἀπεφασίσθη ὅπως τεθῇ τέρμα εἰς τήν ἐν Φαναρίῳ διακονίαν τοῦ ὡς ἄνω κληρικοῦ. Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου».

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση