Ρωσία: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με drones

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Μαΐου 2023 15:20 Ρωσία: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με drones

Απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Πούτιν στη Μόσχα και επίθεση με drone στην προεδρική κατοικία αναφέρουν οι Ρώσοι.

Απόπειρα δολοφονίας του Βλάντιμιρ Πούτιν μετά από επίθεση με drone στην προεδρική του κατοικία φέρεται να σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όπως αναφέρει το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία αναφέρει ότι αποσόβησε την επίθεση ζεύγους μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην κατοικία του προέδρου, κατηγορώντας την Ουκρανία για την απόπειρα.

Τα drones καταρρίφθηκαν στο Κρεμλίνο χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του. Ο Πούτιν δεν έπαθε τίποτα", ανέφερε.

Στα social media έχει ανέβει βίντεο το οποίο σύμφωνα με πηγές περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την επίθεση. Ωστόσο, η αυθεντικότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της «επίθεσης των drones» και ότι αυτήν την στιγμή ο ρώσος πρόεδρος εργάζεται στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

Τις περασμένες ημέρες η γερμανική εφημερίδα Bild έγραφε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας είχαν επίσης εξαπολύσει επίθεση στο Κρεμλίνι φαίνεται να κρατείται μυστική από τις ρωσικές αρχές.

Οπως ανέφερε το δημοσίευμα η επίθεση με drone - καμικάζι σημειώθηκε την Κυριακή (23/4). Αν και αποτυχημένη, η απόπειρα αυτή φαίνεται να κρατείται μυστική από τις ρωσικές αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UJ-22 απογειώθηκε στην Ουκρανία το απόγευμα της Κυριακής. Πρόκειται για το πιο σύγχρονο ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεσαίου βεληνεκούς με εμβέλεια έως και 800 χιλιόμετρα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση