Νότια Κορέα: «Αισθάνθηκα δυσφορία, ήθελα να κατέβω» – Τι είπε ο επιβάτης του αεροπλάνου που άνοιξε την έξοδο κινδύνου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Μαΐου 2023 10:49 Νότια Κορέα: «Αισθάνθηκα δυσφορία, ήθελα να κατέβω» – Τι είπε ο επιβάτης του αεροπλάνου που άνοιξε την έξοδο κινδύνου

Πανικός προκλήθηκε σε πτήση της Asiana Airlines η οποία αναχώρησε από το νησί Τζέτζου (26/5-06.40 ώρα Ελλάδος), όταν ξαφνικά άνοιξε μία θύρα του αεροπλάνου, λίγο πριν προσγειωθεί στην Ντέγκου, στη Νότια Κορέα.

Ο επιβάτης της Asiana Airlines που άνοιξε κατά τη διάρκεια της πτήσης την έξοδο κινδύνου του αεροπλάνου , είπε στην αστυνομία ότι το έκανε επειδή αισθανόταν “δυσφορία”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.  Συγκεκριμένα, ο 30χρονος είπε στην αστυνομία ότι άνοιξε την θύρα επειδή “ήθελε να κατέβει γρήγορα από το αεροπλάνο”, σύμφωνα με το Yonhap, το οποίο επικαλέστηκε το αστυνομικό τμήμα της Ντέγκου Ντόνγκμπου. Επίσης ανέφερε στην αστυνομία ότι ήταν στρεσαρισμένος καθώς είχε χάσει τη δουλειά του πρόσφατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας αυτός άνοιξε την έξοδο κινδύνου όταν το αεροπλάνο βρισκόταν περίπου 213 μέτρα πάνω από το έδαφος, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες. Εννέα επιβάτες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Όλοι πήραν εξιτήριο έπειτα από περίπου δύο ώρες, σύμφωνα με αξιωματούχο της πυροσβεστικής.

 

Η αστυνομία σχεδιάζει να συλλάβει τον άνδρα μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, σύμφωνα με το Yonhap. Ο Τζιν Σέονγκ-χιουν, πρώην αξιωματούχος ασφαλείας θαλάμου επιβατών της Korean Air, δήλωσε ότι από όσο γνωρίζει κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί, αλλά πρόσθεσε ότι επιβάτες έχουν ανοίξει εξόδους κινδύνου χωρίς άδεια ενώ το αεροπλάνο βρίσκεται στο έδαφος.

πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση