Τιτανικός: Βρετανός δισεκατομμυριούχος στο τουριστικό υποβρύχιο που αγνοείται

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 22:55 Τιτανικός: Βρετανός δισεκατομμυριούχος στο τουριστικό υποβρύχιο που αγνοείται

Ένας από τους ζωντανούς θρύλους της αεροπλοΐας, ο Χάμις Χάρντινγκ είχε προαναγγείλει το ερευνητικό ταξίδι στο ναυάγιο του Τιτανικού, με τα βρετανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι είναι μέσα στο υποβρύχιο που αγνοείται.

Ο Βρετανός Χάμις Χάρντινγκ, 59χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και εξερευνητής, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του BBC εκ των επιβαινόντων στο υποβρύχιο που επρόκειτο να μεταφέρει τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού, αλλά αγνοείται.

Είχε σπουδάσει Φυσικές Επιστήμες και Χημική Μηχανική στο Κέμπριτζ και είχε άδεια πιλότου. Πέρυσι, ήταν ένας από τους τουρίστες του διαστήματος που συμμετείχαν στην 5η εμπορική πτήση της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος.

Ο Χάρντινγκ είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες για το ταξίδι του γύρω από τη Γη δια μέσω των Βόρειου και Νότιου Πόλου.

Είναι, επίσης, πρόεδρος της Action Aviation, μίας διεθνούς εταιρείας που δραστηριοποιείται στη διαχείριση εμπορικών πτήσεων και έχει την έδρα της στο Ντουμπάι.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει στην ομάδα για την εξερεύνηση του ναυαγίου του Τιτανικού πέρυσι τον Ιούνιο.

Σημειώνεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στον Ατλαντικό Ωκεανό για τον εντοπισμό υποβρυχίου.

Η ακτοφυλακή της Βοστώνης, κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες βαθέων υδάτων συμμετέχουν στην επιχείρηση, ενώ πολλά ερωτηματικά προκύπτουν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η επαφή με το σκάφος.

Η ιδιωτική εταιρεία OceanGate Expeditions, που διοργανώνει τις συγκεκριμένες αποστολές, επιβεβαίωσε με δήλωσή της ότι το υποβρύχιο ανήκει στη δική της εταιρεία και σύμφωνα με το BBC, το σκάφος πιστεύεται ότι είναι το υποβρύχιο "Titan", ένα υποβρύχιο που ζυγίζει 10.432 κιλά (23.000 λίβρες), έχει μέγεθος φορτηγού και χωρητικότητα πέντε ατόμων και απόθεμα οξυγόνου τεσσάρων ημερών.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, το "Titan" είναι ένα επανδρωμένο υποβρύχιο κατηγορίας Cyclops που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει πέντε άτομα σε βάθη 4.000 μέτρων (13.123 πόδια) για επιτόπια έρευνα και επιθεώρηση, έρευνα και συλλογή δεδομένων, παραγωγή ταινιών και πολυμέσων και δοκιμές υλικού και λογισμικού βαθέων υδάτων.

Η εξαφάνιση του σκάφους έχει σημάνει συναγερμό με την εταιρεία να αναφέρει σε δήλωσή της πως "εξερευνούμε όλες τις επιλογές για να φέρουμε το πλήρωμα πίσω με ασφάλεια", τονίζοντας πως η προσοχή όλων είναι στραμμένη στα μέλη του πληρώματος και τις οικογένειές τους.

"Εργαζόμαστε για την ασφαλή επιστροφή των μελών του πληρώματος", πρόσθεσε.

"Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την εκτεταμένη βοήθεια που λάβαμε από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες βαθέων υδάτων στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το υποβρύχιο", αναφέρεται επίσης.

Το κόστος των δημοφιλών εκδρομών στο ναυάγιο μπορεί να ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και της κατάδυσης στον Τιτανικό, με τη συγκεκριμένη εταιρεία, να χρεώνει τους επισκέπτες 250.000 δολάρια (195.270 £) για μια θέση στην 8ήμερη αποστολή της. Η κατάδυση και η ανάδυση στο κουφάρι του Τιτανικού διαρκούν περίπου 8 ώρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, μία αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2024.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση