Μετά τη Greenpeace η Ρωσία κήρυξε «ανεπιθύμητη οργάνωση» και τη WWF - Κατηγορίες για κατασκοπεία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 20:05 Μετά τη Greenpeace η Ρωσία κήρυξε «ανεπιθύμητη οργάνωση» και τη WWF - Κατηγορίες για κατασκοπεία

Η WWF χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητη οργάνωση» στη Ρωσία. Τον Μάιο είχε χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητη» και η οργάνωση Greenpeace.

Το ρωσικό παράρτημα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητη οργάνωση», κάτι που ισοδυναμεί με απαγόρευση της δράσης της στη χώρα.

Ειδικότερα, η γενική εισαγγελία της Ρωσίας κατηγορεί το παράρτημα της WWF στη χώρα ότι προκαλεί «απειλές για την ασφάλεια στον οικονομικό τομέα». Η WWF οργάνωσε «μεροληπτικές» εκστρατείες εναντίον της βιομηχανίας ενέργειας, πετρελαίου και φυσικού αερίου με στόχο να περιοριστεί η οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, υποστηρίζει η Μόσχα.

Τον Μάιο είχε χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητη» και η οργάνωση Greenpeace.

Η WWF, που δραστηριοποιείται στη Ρωσία από το 1994, χαρακτηρίστηκε «ξένος πράκτορας» τον Μάρτιο. Ο χαρακτηρισμός αυτός, που αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιος επιδίδεται σε κατασκοπευτικές ενέργειες, έχει αποδοθεί σε πολλούς δημοσιογράφους, ακτιβιστές και άλλους τα τελευταία χρόνια.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση