Ζελένσκι: «Η Ρωσία προετοιμάζει τρομοκρατική επίθεση με διαρροή ραδιενέργειας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 13:21 Ζελένσκι: «Η Ρωσία προετοιμάζει τρομοκρατική επίθεση με διαρροή ραδιενέργειας»

Η απάντηση του Κρεμλίνου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποίησε πως η Ρωσία ετοιμάζει «τρομοκρατική επίθεση» με διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που έχει περιέλθει στην κατοχή της εδώ και μήνες.

«Οι υπηρεσίες μας έλαβαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία εξετάζει το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, μία επίθεση με εκπομπή ραδιενέργειας. Τα έχουν όλα ετοιμάσει με αυτόν τον στόχο» σημείωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram.

«Ψέματα», απαντά το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «ψέμα» τις δηλώσεις αυτές.

«Είναι ένα καινούργιο ψέμα. Μόλις είχαμε επαφή με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας», ο διευθυντής του οποίου, ο Ραφαέλ Γκρόσι, επισκέφθηκε την περασμέμνη εβδομάδα τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, δήλωσε τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP/Reuters

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση