Wagner: Τέσσερις ώρες μακριά από τη Μόσχα οι μισθοφόροι του Πριγκόζιν – Πώς κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας Ροστόφ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 16:28 Wagner: Τέσσερις ώρες μακριά από τη Μόσχα οι μισθοφόροι του Πριγκόζιν – Πώς κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας Ροστόφ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις στη Ρωσία, μετά την αλλαγή στάσης της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner. Ο ιδρυτής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν κατέλαβε το Ροστόφ – 400 χιλιόμετρα από τη Μόσχα – μαζί με τα στρατεύματά του, δηλώνοντας «έτοιμος να πεθάνει» μαζί με τους 25.000 άνδρες του για να «απελευθερώσει τον ρωσικό λαό».

Οι δυνάμεις της Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν με τεθωρακισμένα άρματα μάχης ελέγχουν πλήρως το Ροστόφ, τη μεγαλύτερη ρωσική πόλη του νότου, η οποία συνορεύει με τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας όπου σε απόσταση μόλις 100 χιλιομέτρων, μαίνεται από πέρυσι ο πόλεμος.

Οι μισθοφόροι της Wagner κατέλαβαν ήδη σημεία στρατηγικής σημασίας, όπως τη διοίκηση της ρωσικής νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, της οποίας ο 58ος Στρατός Συνδυασμένων Όπλων μάχεται ενάντια στην αντεπίθεση του Κιέβου στη νότια Ουκρανία.

Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί κρίσιμο κόμβο επιμελητείας για τον ρωσικό στρατό, και η απώλειά του είναι πιθανό να έχει επιπτώσεις σε κρίσιμες πτυχές της πολεμικής προσπάθειας των δυνάμεων που είναι ακόμα πιστές στον… Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ταυτόχρονα ο Πριγκόζιν έθεσε υπό τον έλεγχό του την αεροπορική βάση του Ροστόφ, προκειμένου να αποτραπεί πιθανή αντεπίθεση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση