Η Μόσχα οχυρώνεται απέναντι στη Wagner - Οι Τσετσένοι φτάνουν στο Ροστόφ να πολεμήσουν υπέρ Πούτιν

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 16:57 Η Μόσχα οχυρώνεται απέναντι στη Wagner - Οι Τσετσένοι φτάνουν στο Ροστόφ να πολεμήσουν υπέρ Πούτιν

Ρωσικά μέσα αναφέρουν ότι μισθοφόροι της Wagner έχουν αποχωρήσει από τις αποστολές τους σε Αφρική και Συρία και συντάσσονται με τον Πριγκόζιν

Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται οι στρατιωτικές αρχές της Ρωσίας, μετά την ένοπλη ανταρσία της ομάδας μισθοφόρων της Wagner. Ήδη, ρώσοι στρατιώτες έχουν οργανωθεί στα νοτιοδυτικά της Μόσχας, ενώ την ίδια ώρα, βίντεο δείχνουν τους τσετσένους στρατιώτες, με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως τάνκς, να κατευθύνονται στο Ροστόβ.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε στο κανάλι του, στο Telegram πως τσετσενικός στρατός και οι μαχητές της ρωσικής φρουράς έχουν φύγει για τις περιοχές έντασης στη Ρωσίας. Ο επικεφαλής της Τσετσενίας τόνισε ότι η εξέγερση πρέπει να κατασταλεί, συντασσόμενος πλήρως με όσα είπε ο Πούτιν στο διάγγελμά του. Ο Καντίροφ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πριγκόζιν ως «μία πισώπλατη μαχαιριά» καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να μην αποδεχτούν οποιεσδήποτε «προκλητικές ενέργειες».

 

Την ίδια ώρα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι μαχητές της Wagner, αποχωρούν από σημεία μάχης σε Αφρική αλλά και την Συρία ώστε να συνταχθούν με τον Πριγκόζιν. Παράλληλα, οι μισθοφόροι απειλούν ότι βρίσκονται μόλις 4 ώρες έξω από τη Μόσχα και πως μπορεί η «μάχη» να ξεκινήσει ακόμα και απόψε.

Στο μεταξύ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζει να εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», τόνισε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε διάφορες αναφορές σε κανάλια στο Telegram πως ο Πούτιν φέρεται να έφυγε από τη Μόσχα και βρίσκεται, για λόγους ασφαλείας, σε μία από τις κατοικίες του σε άλλη περιοχή.

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο, οι μαζικές εκδηλώσεις απαγορεύτηκαν και η πόλη έχει τεθεί σε καθεστώς αντιτρομοκρατικής προστασίας. Αυτή την ώρα, η κατάσταση γύρω από το παλάτι του Κρεμλίνου είναι ήρεμη.

Η διαδρομή της Βάγκνερ από το νότο προς τη Μόσχα

Στον παρακάτω χάρτη που δημοσίευσε το Sky news φαίνεται η πορεία που έχει ακολουθήσει το κομβόι των μισθοφόρων της Βάγκνερ από το νότο προς τη Μόσχα.

«Καταλάβαμε το αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ, χωρίς να ρίξουμε ούτε μία σφαίρα», λέει ο Πριγκόζιν

Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι οι μαχητές του δεν χρειάστηκε να ρίξουν ούτε μια σφαίρα για να καταλάβουν τον έλεγχο του αρχηγείου του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ.

Σε ένα νέο ηχητικό μήνυμα είπε ότι οι άνδρες του δέχθηκαν ωστόσο πυρά από πυροβολικό και ελικόπτερα καθ' οδόν προς το Ροστόφ.

Τόνισε ότι πιστεύει ότι έχει τη στήριξη του ρωσικού λαού σε αυτό που αποκαλεί «πορεία για τη δικαιοσύνη».

Μήνυμα στους κατοίκους της περιφέρειας Λιπέτσκ να μείνουν στα σπίτια τους

Οι αρχές στη ρωσική περιφέρεια Λιπέτσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 420 χλμ. νότια της Μόσχας, κάλεσαν σήμερα τους κατοίκους της περιφέρειας να μείνουν στα σπίτια τους, μπροστά στην ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner.

«Για να διασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών της περιφέρειας Λίπετσκ, το επιχειρησιακό (περιφερειακό) αρχηγείο καλεί τους κατοίκους να μην φύγουν από τα σπίτια τους εκτός εάν είναι απαραίτητο και να μην ταξιδέψουν με ιδιωτικό όχημα», τόνισαν οι αρχές.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση