Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου ετοιμάζεται για το πρώτο του ταξίδι (vid)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 13:22 Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου ετοιμάζεται για το πρώτο του ταξίδι (vid)

Το κρουαζιερόπλοιο ενδέχεται να κάνει το πρώτο του άτυπο ταξίδι τον προσεχή Οκτώβριο και φέρει το όνομα «Icon of the Seas». Έχει μήκος 365 μέτρα και βάρος περίπου 250.800 τόνους.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο από ναυπηγείο της Φινλανδίας, με το τεράστιο πλοίο να κάνει την πρώτη του εξόρμηση σε ανοιχτή θάλασσα για δοκιμές.

Το κρουαζιερόπλοιο ενδέχεται να κάνει το πρώτο του άτυπο ταξίδι τον προσεχή Οκτώβριο και φέρει το όνομα «Icon of the Seas». Έχει μήκος 365 μέτρα και βάρος περίπου 250.800 τόνους.

Όταν σαλπάρει στα νερά της Καραϊβικής τον Ιανουάριο του 2024, θα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα περίπου 5.610 επιβάτες και 2.350 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο θα διαθέτει έξι τεράστιες νεροτσουλήθρες, αλλά οι επισκέπτες που θέλουν μια πιο χαλαρή εμπειρία μπορούν επίσης να επισκεφθούν τις επτά πισίνες και τα εννέα υδρομασάζ.

Επίσης, θα έχει 40 χώρους για να γεύμα, ποτό ή διασκέδαση, πολλοί από τους οποίους περιλαμβάνονται στο ναύλο της κρουαζιέρας. Με 20 καταστρώματα και οκτώ «γειτονιές» προς εξερεύνηση, η ιδέα είναι να ικανοποιηθεί κάθε τύπος παραθεριστή. Παράλληλα, υπάρχουν 28 διαφορετικοί τύποι καταλυμάτων, με ορισμένα δωμάτια να έχουν θέα στον ωκεανό.

Το Icon of the Seas είναι επίσης το πρώτο πλοίο της Royal Caribbean International που τροφοδοτείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Περίπου 2.600 άνθρωποι θα εργάζονται καθημερινά στο Icon of the Seas. Για τις θαλάσσιες δοκιμές, εκατοντάδες ειδικοί βρέθηκαν στο πλοίο με σκοπό να το αξιολογήσουν. Η Royal Caribbean αναφέρει ότι μια δεύτερη σειρά θαλάσσιων δοκιμών έχει προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στο 2023.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση