Τουλάχιστον 1 νεκρός και 10 τραυματίες από σεισμό 6,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Ιουλίου 2023 09:38 Τουλάχιστον 1 νεκρός και 10 τραυματίες από σεισμό 6,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία Φωτογραφία Reuters

Ένας μεγάλος σεισμός 6,4 βαθμών Ρίχτερ «ταρακούνησε» το νησί Ιάβα στην Ινδονησία χθες Παρασκευή (30.6.2023) το βράδυ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος – πιθανόν από καρδιακό επεισόδιο – και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι 10.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας (BNPB), ο σεισμός προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια, γραφεία, σχολεία και υγειονομικές εγκαταστάσεις στις επαρχίες Γιογκιακάρτα και Κεντρική Ιάβα.

Η υπηρεσία γεωφυσικής της Ινδονησίας (BMKG) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός, που είχε εστιακό βάθος 25 χιλιομέτρων, έγινε αισθητός σε αρκετές πόλεις στην επαρχία Γιογκιακάρτα καθώς και στην ανατολική και κεντρική Ιάβα, το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ινδονησίας.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η Ινδονησία, στη νοτιοανατολική Ασία, βρίσκεται στο λεγόμενο «δακτυλίδι της φωτιάς του Ειρηνικού», μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή όπου διάφορες τεκτονικές πλάκες ενώνονται και προκαλούν πολλούς σεισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση