Τετ α τετ Μπάιντεν με Ερντογάν: "Είναι πλέον καιρός για διαβουλεύσεις σε επίπεδο αρχηγών κρατών"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 21:35 Τετ α τετ Μπάιντεν με Ερντογάν: "Είναι πλέον καιρός για διαβουλεύσεις σε επίπεδο αρχηγών κρατών"

Με θερμά λόγια για τον Τζο Μπάιντεν μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησής του στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Κατ' ιδίαν συνάντηση είχαν, το απόγευμα της Τρίτης, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντίστοιχα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου μπήκε «φρένο» στις φιλοδοξίες της Ουκρανίας για άμεση ένταξη στη Συμμαχία.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν είπε ότι οι προηγούμενες συναντήσεις με τον Μπάιντεν ήταν «προθέρμανση», σημειώνοντας: «Τώρα ξεκινάμε μια νέα διαδικασία».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε με νόημα πως «είναι, πλέον, καιρός για διαβουλεύσεις σε επίπεδο αρχηγών κρατών», εννοώντας πιθανώς την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία, η οποία φέρεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Πιο συγκεκριμένα, και χωρίς να έχουν διαρρεύσει προς το παρόν όσα ειπώθηκαν στο τετ α τετ, κατά την έναρξη της συνάντησης ο Ερντογάν δήλωσε:

«Πιστεύω ότι στο πλαίσιο του στρατηγικού μηχανισμού είναι πλέον καιρός για διαβουλεύσεις σε επίπεδο αρχηγών κρατών. Θεωρώ αυτή τη σημερινή συνάντηση στο περιθώριο του ΝΑΤΟ ως το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι προηγούμενες συναντήσεις μας ήταν σχεδόν σαν προθέρμανση, αλλά τώρα ξεκινάμε μια νέα διαδικασία. Φυσικά, αυτή η νέα διαδικασία για μένα είναι μια πενταετής διαδικασία, και τώρα έχετε προεκλογικές προετοιμασίες. Σας εύχομαι καλή επιτυχία εκ των προτέρων σε αυτές τις προεκλογικές προετοιμασίες».

Ο, δε, Μπάιντεν απάντησε στις ευχές του Ερντογάν για καλή επιτυχία στις εκλογές λέγοντας: «Ανυπομονώ να συναντηθούμε τα επόμενα πέντε χρόνια», ενώ ειδική αναφορά έκανε στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση