Πακιστάν: Μουσουλμάνοι πυρπόλησαν εκκλησίες μετά από κατηγορίες για βεβήλωση του Κορανίου από Χριστιανούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 10:18 Πακιστάν: Μουσουλμάνοι πυρπόλησαν εκκλησίες μετά από κατηγορίες για βεβήλωση του Κορανίου από Χριστιανούς

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι στο ανατολικό Πακιστάν πυρπόλησαν εκκλησίες και βανδάλισαν χριστιανικά σπίτια μετά την κατηγορία σε βάρος Χριστιανών για βλασφημία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η βία ξέσπασε όταν όχλος εισέβαλε σε μια κυρίως χριστιανική περιοχή στα περίχωρα της βιομηχανικής πόλης Faisalabad στο Πακιστάν, μετά τις κατηγορίες ότι οι Χριστιανοί είχαν βεβηλώσει το Κοράνι.

«Τα πλήθη προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων χριστιανικών σπιτιών και πολλών εκκλησιών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχαντ Νουρ, κυβερνητικός αξιωματούχος στην περιοχή.

Η αστυνομία και οι αρμόδιοι υπάλληλοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον τέσσερις εκκλησίες κάηκαν, ενώ οι κάτοικοι είπαν ότι περισσότερες από 12 εκκλησίες υπέστησαν ζημιές.

Ο υπουργός Πληροφοριών της κυβέρνησης του Παντζάμπ, Αμίρ Μιρ, είπε ότι χιλιάδες αστυνομικοί στάλθηκαν στην περιοχή και ότι δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν. Στις δηλώσεις του ο υπουργός κατήγγειλε την υποτιθέμενη βλασφημία.

Βίντεο από τις πυρπολήσεις:

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση