Το «πιο μοναχικό λιοντάρι του κόσμου» επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον: «Μας έκανε όλους να δακρύσουμε»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 09:50 Το «πιο μοναχικό λιοντάρι του κόσμου» επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον: «Μας έκανε όλους να δακρύσουμε»

«Όλη του η συμπεριφορά έχει μεταμορφωθεί, το πρόσωπό του είναι χαλαρό και δεν είναι πλέον φοβισμένο».

Το 15χρονο λιοντάρι Ruben επέστρεψε επιτέλους στο φυσικό του περιβάλλον μετά από πέντε χρόνια που πέρασε παγιδευμένο σε ένα τσιμεντένιο κελί, μεγαλώνοντας τόσο μοναχικά στην πορεία που έχασε το βρυχηθμό του, σύμφωνα με το πρακτορείο SWNS.

Το λιοντάρι είχε μείνει πίσω σε έναν εγκαταλελειμμένο ζωολογικό κήπο στην Αρμενία μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη του και τα υπόλοιπα ζώα μεταφέρθηκαν – εκτός από εκείνον, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Υπεράσπισης των Ζώων (Animal Defenders International).

Τώρα, στον Ruben προσφέρθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αφού έκανε το ταξίδι των 5.200 μιλίων από την Αρμενία σε καταφύγιο άγριας ζωής της ADI στη Νότια Αφρική.

Η πρόεδρος της ADI, Jan Creamer, δήλωσε ότι βλέποντας τον Ruben να κάνει τα πρώτα του βήματα, όλοι τους «δάκρυσαν».

«Τα λιοντάρια είναι τα πιο κοινωνικά από τα μεγάλα αιλουροειδή, που ζουν σε οικογενειακές αγέλες στην άγρια φύση», εξήγησε η Creamer. «Οπότε πρέπει να ήταν καταστροφικό για τον Ρούμπεν να μην έχει καμία επαφή ή επικοινωνία με άλλα λιοντάρια».

«Το να τον βλέπουμε να περπατάει για πρώτη φορά στο γρασίδι, να ακούει τις φωνές του είδους του, με τον αφρικανικό ήλιο στην πλάτη του, μας έκανε όλους να δακρύσουμε», συνέχισε η Creamer.

Όταν έφτασε ο Ρούμπεν, τα πόδια του δυσκολεύονταν, καθώς υπέφερε από υποσιτισμό και έλλειψη άσκησης – αλλά και μόνο η παραμονή του στο καταφύγιο για μικρό χρονικό διάστημα είχε ήδη αντίκτυπο στη συμπεριφορά του.

«Όλη του η συμπεριφορά έχει μεταμορφωθεί, το πρόσωπό του είναι χαλαρό και δεν είναι πλέον φοβισμένο», δήλωσε η Creamer. «Η αποφασιστικότητά του να περπατήσει εμπνέει».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση