Εργασίες συντήρησης στην Αγιά Σοφιά – «Θα διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 23:24 Εργασίες συντήρησης στην Αγιά Σοφιά – «Θα διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια»

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Αγιά Σοφιά, οι οποίες, μάλιστα, θα διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της προεδρίας της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, η ανακοίνωση κάνει λόγο για εκκίνηση των διαδικασιών έργων συντήρησης, σεισμικής προστασίας και αποκατάστασης της Αγιάς Σοφιάς, που λειτουργεί ως τέμενος από το 2020.

Τα προαναφερθέντα έργα, σύμφωνα με τους κρατικούς αξιωματούχους, αναμένεται να διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια, ενδεχομένως και για «δύο γενιές».

Την ίδια ώρα, ισλαμιστές και φιλοκυβερνητικοί αρθρογράφοι διερωτώνται μήπως η απόφαση αυτή επί της ουσίας αποτελεί πολιτικό τέχνασμα που λειτουργεί ως προκάλυμμα για ένα ενδεχόμενο οριστικό κλείσιμο- άρση της λειτουργίας του άλλοτε χριστιανικού ναού, ως τέμενος σε μια ενδεχόμενη προσπάθεια προσέγγισης της Δύσης.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση