Στους δρόμους οι Τούρκοι, πανηγυρίζουν για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ - Δείτε φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2023 10:35 Στους δρόμους οι Τούρκοι, πανηγυρίζουν για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ - Δείτε φωτογραφίες

Στους δρόμους για να πανηγυρίσουν βγήκαν Τούρκοι πολίτες στην Κωνσταντινούπολη, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, εκατοντάδες ήταν οι Τούρκοι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ και κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες.

Καταδικάζει τις απώλειες αμάχων η Τουρκία

Πάντως, η τουρκική κυβέρνηση καταδίκασε έντονα τις απώλειες αμάχων στις συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με την Άγκυρα να δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει για την αποκλιμάκωση της κατάστασης προτού αυτή επεκταθεί σε άλλες περιοχές.

 

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε στενές επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, επαναλαμβάνοντας έκκληση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αυτοσυγκράτηση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε επίσης τους Τούρκους πολίτες στην περιοχή να παραμένουν σε ασφαλείς τοποθεσίες.

«Υπογραμμίζουμε ότι οι πράξεις βίας και κλιμάκωσης (...) δεν ωφελούν κανέναν», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί για να διασφαλιστεί ότι οι εν λόγω εξελίξεις δεν θα κλιμακωθούν περαιτέρω και να δεν θα τεθούν εκτός ελέγχου έλεγχο χωρίς να επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή. Από αυτή την άποψη, συνεχίζουμε τις στενές επαφές μας με τα εμπλεκόμενα μέρη».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση