Λονδίνο: Βίντεο από τη στιγμή που ξεκινά η τεράστια φωτιά στο αεροδρόμιο Λούτον από ένα τζιπ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 21:30 Λονδίνο: Βίντεο από τη στιγμή που ξεκινά η τεράστια φωτιά στο αεροδρόμιο Λούτον από ένα τζιπ

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα  Range Rover - Τεράστια καταστροφή στον ανακαινισμένο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου και σε πάνω από 1.500 οχήματα - Ο χώρος δεν είχε σύστημα πυρόσβεσης με ψεκασμό - Στο νοσοκομείο πέντε τραυματίες

Η στιγμή της έκρηξης στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου μετά από φωτιά στο πάρκινγκ, που είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλλούν οι πτήσεις μέχρι το μεσημέρι και να υποστεί μεγάλες καταστροφές ένας από τους χώρους στάθμευσής του, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από βίντεο και φωτογραφίες.

Στα συγκλονιστικά πλάνα, που προβάλλει η Daily Mail, φαίνεται το χάος που προκλήθηκε από την τεράστια πυρκαγιά, που ξεκίνησε όταν όχημα Range Rover έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα παρανάλωμα του πυρός. Στη συνέχεια προκλήθηκε ένας δυνατός θόρυβος από την έκρηξη και μετά το χάος. Από το συμβάν επηρεάστηκε η λειτουργία του αεροδρομίου το οποία ανέστειλε όλες του τις δραστηριποτητες ενώ πάνω από  50.000 επιβάτες  είδαν τις πτήσεις τους να ακυρώνονται. Την ίδια στιγμή, πέντε τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

explosion-range
aftermathrange

Η γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης από την Πυροσβεστική διήρκεσε 12 ώρες, στο αξίας 20 εκατ. λιρών Terminal Car Park 2 του αεροδρομίου. Οι φλόγες ξέσπασαν περί τις 21:00, ώρα Βρετανίας, την Τρίτη, και επεκτάθηκαν με ανησυχητική ταχύτητα.

Η πυρκαγιά, η οποία τελικά ελέγχθηκε και κατασβέστηκε λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί, ξεκίνησε όταν το πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο υπέστη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών, βλάβη στο ηλεκτρικό του κύκλωμα ή διαρροή καυσίμου, με την πρώτη να θεωρείται πιθανότερη.

Η πυρκαγιά στη συνέχεια εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα στα διπλανά οχήματ, με τις εκτιμήσεις να λένε ότι ο συνολικός αριθμός των αυτοκίνητων που έχουν υποστεί ζημιές φτάνει τα 1.500.

Η θερμοκρασία έφτασε, μάλιστα  τους 600 βαθμούς Κελσίου μέσα στον ανακαινισμένο χώρο στάθμευσης που τελικά καταστράφηκε.

Ο χώρος στάθμευσης, ο οποίος άνοιξε το 2019 στο πλαίσιο ενός προγράμματος εκσυγχρονισμού ύψους 20 εκατ. λιρών και μπορεί να φιλοξενήσει 1.900 οχήματα, δεν διέθετε ψεκαστήρες, οι οποίοι, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας πυροσβεστικής υπηρεσίας, «μπορεί να προλάβαιναν τη δραματική εξάπλωση της φωτιάς».

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η πύρινη λαίλαπα προκάλεσε τόσο εκταταμένες ζημιές στο κτίριο του πάρκινγκ που ενδεχομένως να χρειαστεί και κατεδάφιση.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση