Γνωρίστε το Bourtange: Το μικροσκοπικό χωριό με την ολλανδική ιστορία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 11:16 Γνωρίστε το Bourtange: Το μικροσκοπικό χωριό με την ολλανδική ιστορία

Σε σχήμα αστεριού, εντυπωσιάζει με την απρόσμενη εικόνα του – Δείτε τις φωτογραφίες.

Πλούσιο σε ιστορία, το μικροσκοπικό χωριό Bourtange χρονολογείται από το 1580, όταν ο Willem van Oranje διέταξε να χτιστεί ένα οχύρωμα κοντά στα ολλανδογερμανικά σύνορα. Σήμερα, αυτό το χαριτωμένο μικρό χωριό προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρη την Ολλανδία.

Χτισμένο σε μια αμμώδη κορυφογραμμή ή tange στα ολλανδικά, το Bourtange έχει εξελιχθεί σε ένα αγροτικό χωριό που σφύζει από ιστορία.

Μια από τις καλύτερα διατηρημένες οχυρώσεις στην Ολλανδία

Μια από τις καλύτερα διατηρημένες οχυρώσεις στην Ολλανδία βρίσκεται στο μικροσκοπικό Bourtange κοντά στα γερμανικά σύνορα. Με τις πλημμυρισμένες τάφρους, τις στέρεες άμυνες και τα γραφικά σπίτια που προστατεύονται από όλες τις πλευρές, είναι ένα αξιοθέατο που σας μεταφέρει πίσω σε μια εποχή που οι στρατιές των απατεώνων περιπλανιόταν στη γη και οι χωρικοί έχτιζαν τείχη για να τους κρατήσουν μακριά.

Χτισμένο στα τέλη της δεκαετίας του 1500, το φρούριο Bourtange αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα των οχυρώσεων της εποχής. Μπορούσε να αντέξει πολύμηνη πολιορκία από έναν εισβολέα, ενώ, για όσους δεν το γνωρίζουν, αναχαίτισε την προέλαση του επισκόπου του Μύνστερ στο Γκρόνινγκεν τον 17ο αιώνα.

Το 1964 η περιφερειακή κυβέρνηση αποκατέστησε τις πολεμίστρες και την ίδια την πόλη στην εμφάνισή της. Χρειάστηκαν τρεις δεκαετίες, κατά τη διάρκεια των οποίων μετακινήθηκαν δρόμοι και κατεδαφίστηκαν ή ανακατασκευάστηκαν κτίρια. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Οι αστεροειδείς δακτύλιοι των τειχών και των καναλιών ανακατασκευάστηκαν πλήρως και το χωριό επέστρεψε σε μια πιο λαμπερή εκδοχή του εαυτού του, αυτή του 18ου αιώνα.

Πώς είναι η ζωή μέσα στα τείχη

Μέσα στα τείχη (τα οποία μπορείτε να περπατήσετε) στον πυρήνα της οχύρωσης, τα πλινθόκτιστα σπίτια εκμεταλλεύονται καλά τον ελάχιστο χώρο που προσφέρουν οι πέντε προμαχώνες. Το Marktplein, η κεντρική πλατεία του χωριού, είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση, με τις καφετέριες και τα μικρά καταστήματα με είδη χειροτεχνίας.

Κάποια από τα παλιά κτίρια του μικρού χωριού έχουν μετατραπεί σε εκθέματα που αποτελούν μέρος της εισόδου στο μουσείο Terra Mora. Σε αυτό στεγάζεται το κύριο έκθεμα, με μια ενότητα για τη φυσική ιστορία της περιοχής και την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε προσομοιωμένες βολές κανονιών.

Το Σπίτι του Λοχαγού (1661) καλύπτει τη ζωή και την εποχή της πολιτοφυλακής που συναντούσε κανείς στο χωριό τον 17ο και 18ο αιώνα, ενώ η πρώην κατοικία των στρατιωτών De Baracquen (1742) παρουσιάζει αντικείμενα και αξιοθέατα που αποκαλύφθηκαν κατά την ανοικοδόμηση του φρουρίου.

Τέλος, μπορείτε να επισκεφθείτε και το New Gunpowder House, τη συναγωγή του χωριού που χρονολογείται από το 1842 και εξηγεί τη ζωή του εβραϊκού πληθυσμού σε αυτόκαι περιλαμβάνει μια πλάκα που απαριθμεί τους 42 ντόπιους που πήραν στο θάνατο οι Ναζί.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση