Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 00:52 Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας Φωτογραφίες: Screenshot, X

Συναγερμός έχει σημάνει, το βράδυ του Σαββάτου, στο κέντρο του Παρισιού, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα νεκρό κι ένα τραυματία μετά από επίθεση με μαχαίρι. «Allah akbar» φέρεται να φώναξε ο δράστης.

Μεγάλη κινητοποίηση, το βράδυ του Σαββάτου, στο κέντρο του Παρισίου μετά από επίθεση με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας επιτέθηκε σε δύο άτομα, τραυματίζοντας θανάσιμα το ένα εξ αυτών, στο 15ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Ένας νεκρός, ένας τραυματίας μετά τις επιθέσεις δράστη σε περαστικούς στο κέντρο του Παρισιού» έγραψε στο X ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Πρόσθεσε, δε, ότι ο δράστης έχει συλληφθεί, ενώ ο τραυματίας έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές Αρχές, με τον υπουργό Εσωτερικών να ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο.

«Allah akbar» φώναξε ο δράστης

Η Le Figaro, επικαλούμενη το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρει ότι ο δράστης της επίθεσης φώναξε «Allah akbar» («Ο Θεός είναι μεγάλος»), ενώ συμπληρώνει πως είναι γνωστός στις Αρχές για τη σχέση του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Ο ίδιος, μάλιστα, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2016, όταν επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικό, στην πλατεία μπροστά από την Παναγία των Παρισίων.

Τον Ιούλιο του 2016, το ίδιο άτομο συνελήφθη (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας) όταν επιτέθηκε με σφυρί σε έναν αστυνομικό στην πλατεία μπροστά από την Παναγία των Παρισίων.

Ο νεκρός άνδρας, από την άλλη, όπως υποστηρίζει η ίδια πηγή, είναι Γερμανός τουρίστας που έχει επίσης φιλιππινέζικη υπηκοότητα. Το θύμα φέρεται να έχει δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, την πλάτη και τους ώμους.

Η γαλλική εφημερίδα, πάντως, κάνει λόγο για δύο τραυματίες, ένας εκ των οποίων έχει δεχτεί χτυπήματα με σφυρί.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση