Η υποβρύχια «πυραμίδα» που παραμένει το μεγαλύτερο μυστήριο στον κόσμο (vid)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 12:51 Η υποβρύχια «πυραμίδα» που παραμένει το μεγαλύτερο μυστήριο στον κόσμο (vid)

Το Μνημείο Yonaguni παραμένει έτσι ένα από τα μεγάλα υποβρύχια μυστήρια του κόσμου, μια βασανιστική ματιά σε κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα ξεχασμένο κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας.

Το μνημείο Yonaguni στην Ιαπωνία κατέχει εξέχουσα θέση, εξάπτοντας τη φαντασία εξερευνητών και ιστορικών. Ανακαλύφθηκε το 1987 από τον ντόπιο δύτη Kihachiro Aratake, η μνημειώδης αυτή κατασκευή αποτέλεσε αντικείμενο έντονης συζήτησης και γοητείας.

Βρίσκεται κοντά στο νησί Yonaguni της Ιαπωνίας, η δομή, που θυμίζει πυραμίδα, βρίσκεται μόλις πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Με ύψος εννέα μέτρα, παρουσιάζει μια όψη που ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι τα απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού, που ενδεχομένως χρονολογείται πριν από 10.000 χρόνια. Αυτό θα ευθυγραμμιζόταν με την εποχή των ανθρώπων Jōmon, μιας κοινωνίας κυνηγών-τροφοσυλλεκτών που κατοικούσε στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος γύρω στο 12.000 π.Χ.

Τα χαρακτηριστικά του μνημείου, που περιλαμβάνουν αυτό που φαίνεται να είναι κάστρα, ναοί, ένα στάδιο, ακόμη και μια σειρά δρόμων, προωθούν το επιχείρημα ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από έναν φυσικό σχηματισμό. Ο Aratake, αναπολώντας την ανακάλυψή του, μίλησε στο BBC για τη συναισθηματική του συνάντηση με το μνημείο. Αρχικά κράτησε την ανακάλυψη εμπιστευτική, αναγνωρίζοντας την πιθανή σημασία της για το νησί Yonaguni.

Ακολούθησε η επιστημονική διερεύνηση, με μια ομάδα ερευνητών και επιστημόνων να συμμετέχουν μαζί με τον Aratake στη μελέτη της μυστηριώδους δομής. Ο καθηγητής Masaaki Kimura του Πανεπιστημίου Ryukyu παρατήρησε ότι τα χαρακτηριστικά του μνημείου είναι δύσκολο να αποδοθούν αποκλειστικά σε φυσικές διεργασίες, γεγονός που υποδηλώνει σημαντική ανθρώπινη επιρροή.

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που ενίσχυσε την πεποίθηση για την ανθρωπογενή φύση του μνημείου είναι αυτό που ο Aratake περιέγραψε ως «σπειροειδή σκάλα», προσδίδοντας βαρύτητα στη θεωρία ότι πρόκειται για ανθρώπινο δημιούργημα. Ωστόσο, παρά αυτά τα συναρπαστικά στοιχεία, το μνημείο παραμένει καλυμμένο από μυστήριο.

Γεωλόγοι και εμπειρογνώμονες συνεχίζουν να μελετούν το μνημείο Yonaguni, με τις απόψεις να διίστανται. Ενώ ορισμένοι τείνουν προς την ιδέα μιας ιαπωνικής Ατλαντίδας, μιας μαρτυρίας για έναν πολιτισμό που έχει χαθεί από καιρό, άλλοι παραμένουν επιφυλακτικοί, αποδίδοντας τον σχηματισμό σε μοναδικές αλλά εντελώς φυσικές γεωλογικές διεργασίες.

Πηγή: BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση