Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εγρήγορση για την Πολωνία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 22:33 Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εγρήγορση για την Πολωνία

Σε επαγρύπνηση έχει τεθεί το ΝΑΤΟ, αφότου ρωσικός πύραυλος εισήλθε πιθανότατα στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, προτού βγει στη συνέχεια εκτός.

Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση στην Πολωνία, καθώς ένας ρωσικός πύραυλος φαίνεται πιθανότατα να εισήλθε σήμερα στον εναέριο χώρο αυτής της χώρας-μέλους της Συμμαχίας, δήλωσε με ανάρτηση στο X ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Συνομίλησα με τον (Πολωνό) πρόεδρο Αντρέι Ντούντα για το περιστατικό με πυραύλους στην Πολωνία. Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο με τον πολύτιμο σύμμαχό μας, παρακολουθεί την κατάσταση και θα παραμείνουμε σε επαφή καθώς γίνεται διασταύρωση των γεγονότων. Το ΝΑΤΟ παραμένει σε εγρήγορση» τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Νωρίτερα, ο Πολωνός στρατηγός, Μασιέι Κλιστς, ανέφερε ότι ο ρωσικός πύραυλος εισήλθε τουλάχιστον 40 χλμ. εντός των πολωνικών εδαφών και έμεινε στον εναέριο χώρο της νατοϊκής χώρας για περίπου 3 λεπτά. Ο ίδιος τόνισε ότι το αντικείμενο πιθανότατα εγκατέλειψε τον πολωνικό εναέριο χώρο αφού παρέμεινε λιγότερο από τρία λεπτά πάνω από το έδαφος της χώρας και γύρισε πίσω στην Ουκρανία.

«Η πτητική του πορεία στο εσωτερικό πάνω από την πολωνική επικράτεια ήταν υπό παρακολούθηση», δήλωσε ο Κλιστς στους δημοσιογράφους. «Προς το παρόν το σενάριο που προτείνω είναι ότι ο πύραυλος εγκατέλειψε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας» πρόσθεσε.

πηγή: news247.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση