Ισλανδία: Ηρεμεί σιγά - σιγά το ηφαίστειο, αλλά οι κίνδυνοι εξακολουθούν να υπάρχουν - Βίντεο από drone

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 13:20 Ισλανδία: Ηρεμεί σιγά - σιγά το ηφαίστειο, αλλά οι κίνδυνοι εξακολουθούν να υπάρχουν - Βίντεο από drone

Την Κυριακή μια ροή λάβας τύλιξε στις φλόγες τρία σπίτια σε ένα ψαροχώρι 4.000 κατοίκων, που είχαν προλάβει να εκκενώσουν

Πιο ήρεμη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες μοιάζει την Τρίτη η κατάσταση με την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ισλανδία, αν και τόσο οι τοπικές αρχές όσο και οι γεωλόγοι προειδοποιούν διαρκώς ότι ο κίνδυνος εξακολουθεί να υφίσταται.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο την κατάσταση στο ενεργό ηφαίστειο της Ισλανδίας, όπως παρατηρήθηκε από drone...

Θυμίζεται πως μια ροή λάβας έφθασε την Κυριακή στα περίχωρα του Γκρίνταβικ, ενός παραθαλάσσιου χωριού περίπου 4.000 κατοίκων, η οποία τύλιξε στις φλόγες τρία σπίτια, αλλά δεν προκάλεσε ζημιά στους κατοίκους που είχαν προλάβει να εκκενώσουν την περιοχή για δεύτερη φορά από τον Νοέμβριο.

Οι ζωντανές βιντεοσκοπήσεις το πρωί της Τρίτης δεν έδειχναν πλέον σημάδια λιωμένων πετρωμάτων να εκρήγνυνται από το έδαφος, παρόλο που οι ειδικοί προειδοποιούσαν πως νέες ρωγμές θα μπορούσαν να εμφανιστούν και να προκαλέσουν προβλήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η έκρηξη που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ήταν η δεύτερη στη χερσόνησο Ρέικιανες μέσα σε τέσσερις εβδομάδες και η πέμπτη από το 2021.

 

Η Ισλανδία, που βρίσκεται ανάμεσα στις τεκτονικές πλάκες της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής, από τις μεγαλύτερες του πλανήτη, αποτελεί ένα σεισμικό hot spot, με περισσότερα από 30 ενεργά ηφαίστεια.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση