Βόμβα 500 κιλών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχει σημάνει συναγερμό στο Πλίμουθ – Η μεγαλύτερη εκκένωση σε καιρό ειρήνης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 18:26 Βόμβα 500 κιλών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχει σημάνει συναγερμό στο Πλίμουθ – Η μεγαλύτερη εκκένωση σε καιρό ειρήνης

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης σε καιρό ειρήνης είναι σε εξέλιξη στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Πλύμουθ όπου εντοπίστηκε βόμβα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βάρους 500 κιλών.

Ο στρατός βρίσκεται επί τόπου και σε μια ειδική επιχείρηση απομάκρυναν αρχικά τους κατοίκους του Πλίμουθ για να μην κινδυνεύσουν από την βόμβα.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς της. Στην συνέχεια θα την ρίξουν στην θάλασσα. 

Ο άνδρας που βρήκε τη βόμβα που δεν εξερράγη ειδοποίησε την αστυνομία την Τρίτη το πρωί, αφού είπε ότι την χτύπησε με ένα φτυάρι κατά την διάρκεια εργασιών περίπου μια εβδομάδα πριν.

Αρχικά, ο άνδρας είπε ότι δεν ήταν σίγουρος ότι επρόκειται για βόμβα, αλλά το κατάλαβε μετά από αρκετές ημέρες σκαψίματος αλλά και δυνατής βροχής.

«Τότε, η σύζυγός μου είπε ότι πρέπει πραγματικά να καλέσουμε την αστυνομία», δήλωσε.

 

«Τράβηξα φωτογραφίες και τις έστειλα και ένας λοχίας στο Έξετερ μου τηλεφώνησε λέγοντας ότι θα στείλει ειδική ομάδα για εξουδετέρωση εκρηκτικών πυρομαχικών». Όπως είπε δεν πρόλαβαν να περάσουν πέντε λεπτά και ακούστηκε ένα χτύπημα στην πόρτα και οι αστυνομικοί ζήτησαν να ρίξουν μια ματιά. Την επόμενη στιγμή αποκλείστηκε η περιοχή».

Μετά την ανακάλυψη της βόμβας, η κόρη του ενημερώθηκε τόσο για την ίδια όσο και για τους άμεσους γείτονές της να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο. «Η κόρη μου και οι δύο γείτονές της συγκεντρώθηκαν για μια συνάντηση όπου τους είπαν να προετοιμαστούν ότι και τα τρία σπίτια επρόκειτο να καταστραφούν», ανέφερε ο άνδρας.

Η βόμβα είναι γερμανική βάρους 500 κιλών και μόνο η ελεγχόμενη έκρηξη προκαλεί σεισμό μεγέθους 2,7 βαθμών.

Δείτε ζωντανή εικόνα

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση