Ολλανδία: Σε εξέλιξη ομηρία σε καφέ μπαρ στην πόλη Έντε - Δείτε τη στιγμή που αφήνονται ελεύθερα τρία άτομα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 13:31 Ολλανδία: Σε εξέλιξη ομηρία σε καφέ μπαρ στην πόλη Έντε - Δείτε τη στιγμή που αφήνονται ελεύθερα τρία άτομα

Πληροφορίες ότι ένας άνδρας με όπλα και εκρηκτικά εισέβαλε τα ξημερώματα στην επιχείρηση και απείλησε να την ανατινάξει - Εκκενώθηκαν 150 σπίτια

Ένα σοβαρό περιστατικό ομηρίας είναι σε εξέλιξη σε καφέ-μπαρ στην πόλη Έντε της ανατολικής Ολλανδίας από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τρεις από τους ομήρους αφέθηκαν ελεύθεροι γύρω στις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα), όπως μεταδίδουν ολλανδικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας πάντως ότι το περιστατικό δεν έχει λήξει. 

Δείτε σε βίντεο της στιγμή της απευθέρωσης των τριών ομήρων:

Η συναισθηματική φόρτιση είναι εμφανής στα πρόσωπα των τριών νεαρών τόμων που πιστεύεται ότι είναι υπάλληλοι του μπαρ.

Νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση 150 κατοικιών στην περιοχή και ζήτησε από τους πολίτες να μην πλησιάζουν. Σύμφωνα με το Reuters, ειδικές μονάδες της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο του καφέ-μπαρ Petticoat, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, το οποίο έχει κλείσει για την κυκλοφορία.

Η τοπική εφημερίδα de Telegraaf αναφέρει, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι ένας άνδρας εισέβαλε τα ξημερώματα στην επιχείρηση, την ώρα που έκλεινε, με όπλα και εκρηκτικά, και απείλησε να την ανατινάξει.

Ο ιδιοκτήτης του καφέ-μπαρ επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι μέλη του προσωπικού του κρατούνται όμηροι. Αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσα άτομα βρίσκονταν μέσα στην επιχείρηση την ώρα που εισέβαλε σε αυτήν ο δράστης, τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 4-5 ομήρους.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, δεν υπάρχει ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατικό επεισόδιο. «Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για το κίνητρο. Προς το παρόν, τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της την οποία δημοσιοποίησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν ρομπότ της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, να κινείται πλησίον του καφέ.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση