Η Apple στα δικαστήρια από μαζική αγωγή 1 δισεκατομμυρίου από Βρετανούς προγραμματιστές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 15:25 Η Apple στα δικαστήρια από μαζική αγωγή 1 δισεκατομμυρίου από Βρετανούς προγραμματιστές

Στα δικαστήρια για άλλη μια φορά η Apple.

H Apple θα κληθεί να βρεθεί για άλλη μια φορά στις δικαστικές αίθουσες για τις πρακτικές της και πλέον είναι απέναντί της σχεδόν 1500 Βρετανοί προγραμματιστές.

Συγκεκριμένα, μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται να δικαστεί η υπόθεση, με την «μαμά» του iPhone να κατηγορείται για την αναίτια υψηλή προμήθεια 30% που ζητάει από τις συναλλαγές που γίνονται μέσα από τα συστήματά της.

Οι δικηγόροι των προγραμματιστών αναφέρουν πως η Apple εκμεταλλεύεται την κυριαρχική της θέση στην διανομή των εφαρμογών και games στα iPhone και τις άλλες συσκευές της και ουσιαστικά δημιουργεί προβλήματα στους συνεργάτες της αποκομίζοντας οφέλη πολύ μεγαλύτερα από τη συμμετοχή της σε μια απλή αγορά περιεχομένου.

Δικηγόρος της Apple προσπάθησε να κερδίσει χρόνο στην υπόθεση αναφέροντας πως θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένη μόνο για αγορές μέσω του βρετανικού App Store, αλλά ο δικαστής είχε διαφορετική άποψη, αναφέροντας πως αυτή είναι μια γενικότερη πολιτική της εταιρείας. Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple κατηγορείται για μονοπωλιακές πρακτικές.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση