Το κλίμα τρελάθηκε: Πλημμύρες ρεκόρ στο Ντουμπάι / Πτώση πάνω από 26 βαθμούς σε 24 ώρες στην Σλοβενία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 18:53 Το κλίμα τρελάθηκε: Πλημμύρες ρεκόρ στο Ντουμπάι / Πτώση πάνω από 26 βαθμούς σε 24 ώρες στην Σλοβενία

Αν αυτά δεν είναι σημάδια της κλιματικής κρίσης, τότε ποια είναι; Το Ντουμπάι έζησε τις χειρότερες πλημμύρες από το 1949 που έχουν καταγραφεί μετεωρολογικά δεδομένα και η Σλοβενία έζησε κάτι επίσης ακραίο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Σλοβενικά ΜΜΕ η θερμοκρασία μέσα σε 24 ώρες την Τρίτη (16/04/2024) έπεσε 26,2 βαθμούς Κελσίου! Ο καιρός, σύμφωνα με το newsit.gr, ήταν καλοκαιρινός την περασμένη Δευτέρα (15/04/2024) στην Σλοβενία με το θερμόμετρο να δείχνει 24,7 βαθμούς Κελσίου.

Όμως την Τρίτη (16/04/2024) η αλλαγή του καιρού δεν ήταν απλά απότομη αλλά ραγδαία με το καλοκαίρι να γίνεται χειμώνας με χιονοθύελλες, προβλήματα στην κυκλοφορία και πτώση ρεκόρ της θερμοκρασίας σε καθημερινή βάση άνω των 26 βαθμών Κελσίου.

Παραμένει το χάος στο Ντουμπάι
Οι βροχοπτώσεις ρεκόρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου έχουν πλημμυρίσει μεγάλους οδικούς άξονες και έχουν προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση χάους στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Το νερό που έπεσε στο Ντουμπάι ήταν 1,5 φορά περισσότερο από όσο πέφτει σε έναν χρόνο. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις ήταν «ένα ιστορικό καιρικό φαινόμενο» που ξεπέρασε οτιδήποτε έχει παρατηρηθεί από τότε που ξεκίνησαν να υπάρχουν αρχεία το 1949, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Τα σχολεία σε όλα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία έκλεισαν σε μεγάλο βαθμό πριν από την καταιγίδα, παρέμειναν κλειστά την Τετάρτη και η κυβέρνηση διέταξε το προσωπικό να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι.

Στο αεροδρόμιο, οι αφίξεις σταμάτησαν το βράδυ της Τρίτης, καθώς τα στάσιμα νερά έπεφταν στους τροχόδρομους καθώς τα αεροσκάφη προσγειώνονταν, ενώ οι επιβάτες αγωνίζονταν να φτάσουν στους τερματικούς σταθμούς μέσω των πλημμυρών που κάλυπταν τους γύρω δρόμους.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η EgyptAir ανέστειλε τις πτήσεις μεταξύ Καΐρου και Ντουμπάι μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός στα ΗΑΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση