Σφοδρός χιονιάς σαρώνει το Ελσίνκι: Προβλήματα σε αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 09:38 Σφοδρός χιονιάς σαρώνει το Ελσίνκι: Προβλήματα σε αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια (φωτο: X)

Ειδικοί επισημαίνουν πως ο παγετός που σημειώνεται είναι ασυνήθιστος για την εποχή.

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσαν σήμερα στο Ελσίνκι, οι σφοδρές χιονοπτώσεις και ο παγετός που πλήττει τις τελευταίες ώρες την πρωτεύουσα της Φινλανδίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, ο παγετός που σημειώνεται στο Ελσίνκι είναι ασυνήθιστος για την εποχή, αφού ο υδράργυρος κυμαίνεται συνήθως γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου ή ακόμη και πιο ψηλά. Λόγω της κατάστασης, ο οργανισμός αστικών συγκοινωνιών του Ελσίνκι (HSL) ανακοίνωσε την αναστολή όλων των δρομολογίων του τραμ, καθώς έχουν παγώσει τα ηλεκτροφόρα καλώδια και σε ορισμένα σημεία έχει συσσωρευτεί χιόνι που εμποδίζει τη διέλευση των συρμών.

Μειωμένα είναι παράλληλα και τα δρομολόγια των λεωφορείων και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων αναφέρθηκαν σε αρκετά αεροδρόμια της Φινλανδίας. Εκτός από το Ελσίνκι, η κακοκαιρία πλήττει και άλλες πόλεις στα νότια της χώρας, όπου το πρωί της Τρίτης λεωφορεία εξετράπησαν της πορείας τους και βγήκαν από τον δρόμο εξαιτίας χιονοθύελλας, σύμφωνα με τη φινλανδική τηλεόραση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση