Μάχη για τη διάσωση 150 φαλαινών που εξόκειλαν στην Αυστραλία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 11:34 Μάχη για τη διάσωση 150 φαλαινών που εξόκειλαν στην Αυστραλία (φωτο: X)

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλουν οι Αρχές της Αυστραλίας για τη διάσωση περισσότερων από 150 φαλαινών που εξόκειλαν σε ακτή στα δυτικά της χώρας. Τουλάχιστον 26 εξ αυτών έχουν ανασυρθεί νεκρές. 

Αξιωματικοί της άγριας ζωής, θαλάσσιοι επιστήμονες και κτηνίατροι βρίσκονται στο σημείο και αξιολογούν την κατάσταση των φαλαινών που έχουν προσαράξει.

«Οι ομάδες μας στο νερό προσπαθούν να κρατήσουν τα ζώα μαζί και μακριά από την παραλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Βάσει προηγούμενων εκβρασμών, συμπεριλαμβανομένου αυτού κοντά στο Όλμπανι πέρυσι, έχει διαπιστωθεί πως οι φάλαινες ίσως χρειαστεί να υποβληθούν σε ευθανασία. Σε εκείνη την περίπτωση είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 90 από τα θηλαστικά.

«Η ύψιστη προτεραιότητα στα μαζικά συμβάντα προσάραξης φαλαινών είναι πάντα η ανθρώπινη ασφάλεια, ακολουθούμενη από την ευημερία των ζώων», ανέφερε η υπηρεσία πάρκων και άγριας ζωής σε ανάρτησή της στο Facebook. «Θέλουμε όλο το προσωπικό και οι εθελοντές να επιστρέψουν στα σπίτια τους ασφαλείς».

Με πληροφορίες από Guardian

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση