Γνωρίστε τη Bella, το σκυλί με τα πέντε πόδια – Η σπάνια πάθηση «dimelia»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024 15:38 Γνωρίστε τη Bella, το σκυλί με τα πέντε πόδια – Η σπάνια πάθηση «dimelia»

«Ήθελαν να της κάνουν ακτινογραφία και σοκαρίστηκαν».

Ένα κουτάβι που ονομάζεται «Bella» δίνεται για υιοθεσία στο Ουισκόνσιν, αλλά σε αντίθεση με τα σκυλιά του καταφυγίου που τη φιλοξενεί, έχει ένα μοναδικό φυσικό χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει.

Ο έξι μηνών σκύλος γεννήθηκε με πέντε πόδια!

Πρόκειται για μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται «dimelia», όπως αναφέρει η Humane Society του Wisconsin, υπό της οποίας τη φροντίδα βρίσκεται η «Bella».

Η Angela Speed, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και επικοινωνίας στο Wisconsin Humane Society, είπε ότι οι κτηνίατροι στο καταφύγιο παρατήρησαν αμέσως ότι το κουτάβι είχε πιο φαρδύ από το συνηθισμένο δεξί πίσω πόδι και επιπλέον δάχτυλα, όταν παραδόθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

«Ήθελαν να της κάνουν ακτινογραφία και σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι βασικά έχει μια κατοπτρική εικόνα της οστικής δομής σε αυτό το πόδι. Έτσι, έχει δύο μηριαία οστά, δύο κνήμες, δύο περόνες και αντί για τέσσερα με πέντε δάχτυλα στο δεξί πόδι, η «Bella» έχει εννέα», είπε η Speed στο «Good Morning America».

Η Speed περιέγραψε τη «Bella» ως «σκύλο-μονόκερο» και είπε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας πεντάποδος σκύλος μεταφέρεται στο καταφύγιο.

«Υπάρχουν μόνο μερικές τεκμηριωμένες περιπτώσεις στην κτηνιατρική βιβλιογραφία που συναντάται η συγκεκριμένη περίπτωση σε σκύλους. Εμφανίζεται κυρίως σε βοοειδή. Είναι επίσης μια κατάσταση που μπορεί να έχουν και οι άνθρωποι», είπε η Speed. «Αλλά στα 145 χρόνια λειτουργίας μας, αυτό είναι σίγουρα το πρώτο κρούσμα «dimelia» που έχουμε δει σε σκύλο και πραγματικά μας έχει ενθουσιάσει όλους».

Σύμφωνα με την Speed, η «Bella» δεν παραδόθηκε λόγω της σπάνιας κατάστασής της, αλλά επειδή ήταν «πολύ ανήσυχη». Με το επιπλέον πόδι της είναι ακόμη πιο δραστήρια και τρέχει και κυνηγά, όπως και άλλα σκυλιά.

Η «Bella», η οποία είναι στειρωμένη, είναι ένα από τα 17 σκυλιά που θα υιοθετηθούν στην περιοχή Kenosha αυτή την εβδομάδα και η Speed είπε ότι είναι πολύ κοινωνική, γεμάτη ενέργεια και επίσης της αρέσει να χουχουλιάζει μόλις κουραστεί.

Η Speed και το προσωπικό του WHS δήλωσαν ότι ελπίζουν να μοιραστούν την ιστορία της «Bella» και να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εξετάσουν το ενδεχόμενο, να υιοθετήσουν ένα ζώο, που ψάχνει για μόνιμη κατοικία.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση