Η 15χρονη Ζωή Λάσκαρη στέφθηκε Σταρ Ελλάς ως Κουρούκλη: Το ψέμα που είπε για να πάρει μέρος στα επεισοδιακά καλλιστεία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 11:18 Η 15χρονη Ζωή Λάσκαρη στέφθηκε Σταρ Ελλάς ως Κουρούκλη: Το ψέμα που είπε για να πάρει μέρος στα επεισοδιακά καλλιστεία

Σε ηλικία 15 ετών η Ζωή Λάσκαρη είχε αναδειχθεί σε Σταρ Ελλάς σε μια επεισοδιακή βραδιά.

Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 12 Δεκεμβρίου 1944. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη. Με αυτό έλαβε μέρος το 1959 στα καλλιστεία, τα οποία και κέρδισε. Στέφθηκε Σταρ Ελλάς σε ηλικία μόλις 15 ετών, συγκεντρώνοντας πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως γράφει η «Μηχανή του Χρόνου» εκείνη την εποχή η κοινωνία ήταν συντηρητική και η συμμετοχή στα καλλιστεία μπορούσε να στιγματίσει την ηθική μιας κοπέλας. Η νεαρή Ζωή δεν φοβήθηκε τα κακόβουλα σχόλια και πήρε την απόφαση να ανέβει στην πασαρέλα. Λέγεται ότι η επιθυμία της να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ήταν τόσο μεγάλη, που δήλωσε ψευδή ηλικία (δύο χρόνια μεγαλύτερη) για να της επιτρέψουν τον περίπατο στην πασαρέλα.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο κοσμικό κέντρο «Αστέρια» της Γλυφάδας. Η εκδήλωση δεν πέρασε απαρατήρητη λόγω κι ενός άλλου λόγου. Μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης «Αγ. Αθανάσιος» συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο των εκδηλώσεων και φώναζαν συνθήματα κατά των καλλιστείων. Μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας που απομάκρυνε τους φανατικούς, προκειμένου να συνεχιστεί η βραδιά.

Λάσκαρη καλλιστεία

Μις Ελλάς ανακηρύχθηκε η νεαρή Υακίνθη Καραβίτη και η στέψη έγινε από την Ιταλίδα ηθοποιό Κερίμα. Σχεδόν ένα μήνα μετά, η Ζωή Κουρούκλη βρέθηκε στο Λονγκ Μπιτς της Νέας Υόρκης για τις ανάγκες του διαγωνισμού Μις Υφήλιος. Ο Τύπος της εποχής δημοσίευσε φωτογραφία από την προετοιμασία των φιναλίστ. Μπορεί σε εκείνο το διαγωνισμό η Λάσκαρη να μην κέρδισε κάποιο τίτλο, ωστόσο με τη συμμετοχή της στα καλλιστεία κέρδισε το εισιτήριο για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης εντόπισε μέσω των καλλιστείων τη νεαρή καλλονή και την επέλεξε για πρωταγωνίστρια στην ταινία του «Κατήφορος». Ο ίδιος, μαζί με τον Φιλοποίμην Φίνο, της άλλαξαν το όνομα από Κουρούκλη σε Λάσκαρη για να μην την μπερδεύουν με την διάσημη τότε τραγουδίστρια, Ζωή Κουρούκλη, που ήταν ξαδέλφη της.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση