Το φαινόμενο «Τέιλορ Σουίφτ» γίνεται μάθημα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 12:36 Το φαινόμενο «Τέιλορ Σουίφτ» γίνεται μάθημα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ (φωτο Reuters)

Η Τέιλορ Σουίφτ δεν είναι μόνο μια τραγουδίστρια. Η νεαρή Αμερικανίδα καλλιτέχνις, διάσημη για τη μουσική κάντρι που δημιουργεί, αποτελεί φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας, ποπ είδωλο και πλέον δισεκατομμυριούχο, ενώ η επιτυχία της τρέχουσας περιοδείας της θα μελετάται πλέον στο πανεπιστήμιο.

Το Κολέγιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια θα προσφέρει την επόμενη χρονιά στους φοιτητές του μία ασυνήθιστη επιλογή για τις σπουδές τους με τη μορφή ενός μαθήματος για την Τέιλορ Σουίφτ, που θα επικεντρώνεται στην περιοδεία της «Eras», που την έκανε δισεκατομμυριούχο και κατάφερε να ανακινήσει ολόκληρες οικονομίες.

Δεδομένης της τεράστιας επιτυχίας του «Eras», το μάθημα που θα προσφέρεται από τη Σχολή Επιχειρήσεων Haas του Μπέρκλεϊ θα ονομάζεται «Καλλιτεχνικά και Επιχειρηματικότητα: Η εκδοχή της Τέιλορ» και θα ξεκινήσει την επόμενη άνοιξη, σύμφωνα με το NBC News. Το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος αναφέρει: «Το πρόγραμμα σπουδών είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έχουν γίνει ποτέ. Η ικανότητα της Σουίφτ να συνδέεται με τους ακροατές είναι απαράμιλλη. Μέσα από το λυρισμό, το branding και την Τέχνη, θα εξερευνήσουμε πώς η Τέχνη και η αυθεντικότητα δημιουργούν διαρκή αξία και μια βιώσιμη επιχείρηση».

Η Κρίσταλ Χαριάντο, πτυχιούχος Οικονομικών, είναι η εμπνεύστρια του μαθήματος, το οποίο και θα διδάσκει. «Θα είναι ένα μίγμα Λογοτεχνίας, Οικονομικών, επιχειρήσεων και Κοινωνιολογίας και νομίζω ότι μελετάμε την επίδρασή της ως καλλιτέχνιδος στο σύνολό της», δήλωσε η ίδια στο NBC. «Θέλω να μελετήσω τα λογοτεχνικά της μέσα. Αλλά και το πώς αυτές οι λογοτεχνικές κατασκευές δημιουργούν νόημα.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση