81χρονες φίλες έκαναν το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 13:15 81χρονες φίλες έκαναν το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες!

Έφτιαξαν δικό τους μπλογκ, ανέβασαν βίντεο στο TikTοk και αποτέλεσαν έμπνευση για πολλούς ανθρώπους - «Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός», είναι το μότο τους!

Τι και αν 80 plus! Το λέει η καρδιά τους και τους αρέσει η περιπέτεια. Ο λόγος για δύο κολλητές που μόλις ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους γύρω από τον κόσμο σε 80 ημέρες και κατάφεραν να γίνουν διάσημες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ellie Hamby και η Sandy Hazelip ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στις 11 Ιανουαρίου, πετώντας από το Ντάλας για την Ουσουάια της Αργεντινής, το σημείο εκκίνησης για την Ανταρκτική. Οι Hamby και Hazelip αψήφησαν κύματα ύψους 20 μέτρων διασχίζοντας το πέρασμα Drake και πόζαραν με πιγκουίνους μόλις έφτασαν εκεί.

Έκτοτε, οι δύο χήρες κολλητές φίλες από το Τέξας έχουν πάει σε κάθε άλλη ήπειρο, ενώ ολοκλήρωσαν το ταξίδι εξερευνώντας το Γκραν Κάνιον πριν επιστρέψουν στο σπίτι τους στο Τέξας το Σαββατοκύριακο.

Κατά τη διάρκεια του σχεδόν τρίμηνου ταξιδιού τους, η Hamby και η Hazelip καβάλησαν καμήλες στην Αίγυπτο, πέταξαν νομίσματα στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης, έβγαλαν selfie με έναν μακρυχέρη μακάκο στο Μπαλί και ανέβηκαν σε έλκηθρο σκύλων στον Αρκτικό Κύκλο.

Όπως δήλωσαν στη «Usa Today» δεν έχουν κουραστεί καν από τα συνεχόμενα ταξίδια.

«Οι διακοπές είναι κουραστικές. Εξαντλείσαι στις διακοπές», δήλωσε η Hazelip. «Αυτό δεν είναι διακοπές, αυτό είναι περιπέτεια, και μια περιπέτεια απλά σε κάνει να ανεβάσεις στροφές για να συνεχίσεις περισσότερο».

Η αρχή

Η Hamby και η Hazelip είναι φίλες εδώ και περίπου 20 χρόνια. Όταν πέθαναν και οι δύο σύζυγοί τους πριν από αρκετά χρόνια, ήρθαν ακόμα πιο κοντά και άρχισαν να κάνουν ταξίδια από κοινού. Οι δυο κυρίες καθόντουσαν ένα βράδυ, όταν τους ήρθε η ιδέα για μια μεγαλύτερη περιπέτεια.

«Ellie, γιατί να μην κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες όταν θα είμαστε 80 ετών;» θυμήθηκε η Hazelip. Η Hamby σάστισε για λίγα δευτερόλεπτα, το σκέφτηκε και μετά είπε ξεστόμισε: "Γιατί όχι;"».

Οι δυο τους άρχισαν να σχεδιάζουν το ταξίδι, αλλά η πανδημία φρέναρε για λίγο τα σχέδια τους και αντί να κάνουν το ταξίδι στα 80 το έκαναν στα 81.

«Τώρα είναι ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες στα 81», είπαν και οι δυο.

Όταν άρχισαν να λένε σε φίλους και συγγενείς το σχέδιο τους ούτε το 20% δεν πίστεψε ότι θα το έκαναν.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι χαμογελούσαν στην αρχή σκεπτόμενοι ότι δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο», είπαν.

Η φήμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Hamby και η Hazelip όχι μόνο κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι, αλλά απέκτησαν και αξιοθαύμαστο αριθμό follower στην πορεία του ταξιδιού τους.

Τα βίντεο από τις περιπέτειές τους έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 800.000 likes στο TikTok με 43.000 followers.

«Η συμβουλή μου είναι, σηκωθείτε από την πολυθρόνα, βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας, κάντε κάποια σχέδια και ζήστε», δήλωσε η Hazelip. «Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός».

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση