Ο θησαυρός που θα ζήλευε και ο Ρομπέν των Δασών: Τύπος βρήκε δαχτυλίδι 460 ετών με κρυφό μήνυμα που έχει εξιτάρει τους ειδικούς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 20:19 Ο θησαυρός που θα ζήλευε και ο Ρομπέν των Δασών: Τύπος βρήκε δαχτυλίδι 460 ετών με κρυφό μήνυμα που έχει εξιτάρει τους ειδικούς

Οι ειδικοί του ιστορικού μυστηρίου υποστηρίζουν ότι αυτό το δαχτυλίδι μπορεί να αποτελούσε μέρος ενός κρυμμένου θησαυρού, τον οποίο πιθανολογείται να έκρυψε ο σερίφης του Νότιγχαμ.

Σε μια ιστορία που θυμίζει τις τολμηρές αποδράσεις του Ρομπέν των Δασών, ένας ανιχνευτής μετάλλων ανακάλυψε έναν θησαυρό αντάξιο της λαογραφίας: ένα αρχαίο χρυσό δαχτυλίδι που πιστεύεται ότι είχε κρυφτεί από τον ίδιο τον διαβόητο σερίφη του Νότιγχαμ.

Ο Andy Taylor, ένας 57χρονος από το Λίνκολν με πάθος για την αποκάλυψη της ιστορίας, ξεκίνησε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη. Ήταν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020, σε μια αγροτική έκταση στο Rushcliff, όταν ο ανιχνευτής μετάλλων του εξέπεμψε ένα σήμα που οδήγησε στην αποκάλυψη ενός χρυσού δαχτυλιδιού 460 ετών, που αποτελεί πλέον ενσάρκωση του παρελθόντος.

Αυτό το εξαίσιο δαχτυλίδι, που χρονολογείται στην εποχή γύρω στο 1560, ήταν κάποτε ένα πολύτιμο δείγμα αγάπης κατά τη διάρκεια του δυναμικού 16ου αιώνα. Ζυγίζοντας 15 γραμμάρια και διαθέτοντας έναν αέρα αινίγματος, φέρει μια επιγραφή που γράφει «I Meane Ryght», προσκαλώντας εικασίες και πυροδοτώντας τη φαντασία στο πέρασμα του χρόνου.

Οι ειδικοί του ιστορικού μυστηρίου υποστηρίζουν τώρα ότι αυτό το δαχτυλίδι μπορεί να αποτελούσε μέρος ενός κρυμμένου θησαυρού, τον οποίο έκρυβε ο αινιγματικός σερίφης του Νότιγχαμ ή ένα μέλος της οικογένειάς του.

Η χρονική στιγμή της ανακάλυψής του Andy Taylor συνέβη λίγα λεπτά πριν ο φίλος του Graham Harrison κάνει το δικό του αξιοσημείωτο εύρημα, ένα δαχτυλίδι με σφραγίδα που έπιασε 8.500 λίρες σε δημοπρασία τον Μάρτιο. Το δαχτυλίδι αυτό έφερε το διακεκριμένο οικόσημο της οικογένειας Τζένισον, η οποία κάποτε κατείχε τον τίτλο του Ανώτατου Σερίφη του Νότιγχαμ, προστατεύοντας την καρδιά του δάσους Σέργουντ, όπου λέγεται ότι περιπλανιόταν ο Ρομπέν των Δασών και η ομάδα των εύθυμων ανθρώπων του.

Είναι ενδιαφέρον ότι η ιστορία της οικογένειας Τζένισον είναι συνυφασμένη με ιστορίες μεγάλου πλούτου που συγκεντρώθηκε από τιμαλφή που είχαν αφεθεί στη φροντίδα τους κατά τη διάρκεια της ταραχώδους εποχής του Εμφυλίου Πολέμου.

Πηγή: Gazzetta

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση