Νίκος Τζιόπας: Η Λαμία «δεν τραβάει» και κάτι πρέπει να αλλάξει

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 08:24 Νίκος Τζιόπας: Η Λαμία «δεν τραβάει» και κάτι πρέπει να αλλάξει

 «Με τον Πανουργιά θα σηκώσουμε ξανά τη Λαμία στα πόδια της και θα της δώσουμε την χαμένη της Ταυτότητα. Οι πολίτες θα μας φωνάζουν με το μικρό μας όνομα».

Ο Νίκος Τζιόπας μίλησε στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και μας εξηγεί για επέλεξε να κατέβει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου, αλλά και τι πρέπει να γίνει για να μπορέσει η Λαμία να αποκτήσει την παλιά της αίγλη. «Να ξαναβρεί την ταυτότητά της για να πάψει να είναι η ουρά της Θεσσαλίας....», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη:

LR: Νίκο είσαι γνωστός στα δημόσια πράγματα της Λαμίας με τις απόψεις σου και τις τοποθετήσεις σου. Η υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου Λαμιέων πως προέκυψε;

ΑΠ: Κύριε Κωνσταντόπουλε, αφού σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνετε, θα σας πω ότι το κύριο αίτημα των Λαμιέων τα τελευταία χρόνια είναι να βγει η Λαμία από το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει.

Ως άνθρωπος της αγοράς και της ενασχόλησης με τον πολιτισμό ζω και αναπνέω καθημερινά με τα προβλήματα του τόπου, αφού λόγω της εργασίας μου, συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο. «Δεν κουνιέται τίποτα στη Λαμία», «Η πόλη είναι σε μαρασμό» «Η πόλη δεν έχει ταυτότητα», «Τα παιδιά μας φεύγουν για άλλες πόλεις», είναι οι διαπιστώσεις που κάνει ο απλός πολίτης. Και μετά αρχίζουν οι συγκρίσεις με τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα…

Επειδή λοιπόν πράγματι, η ενασχόλησή μου με τα δημόσια πράγματα είναι για μένα σκοπός ζωής από τα παιδικά μου χρόνια και αφουγκραζόμενος την «ηχώ» απογοήτευσης, απελπισίας και στεναχώριας των πολιτών για το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας, αισθάνομαι υποχρεωμένος να συμμετέχω κι εγώ στην προσπάθεια για την αναγέννηση της Λαμίας.

LR: Γιατί λοιπόν με τον Πανουργιά και όχι με κάποιον άλλον συνδυασμό;

ΑΠ: Πέραν της προσωπικής γνωριμίας με τον επιτυχημένο επιχειρηματία Πανουργιά Παπαϊωάννου, δε νομίζω ότι υπήρχε άλλη επιλογή: Η ενασχόλησή μου στον ιδιωτικό τομέα κύριε Κωνσταντόπουλε αλλά και η ίδια η ζωή, μου έμαθε ότι ομάδα που «δεν τραβάει» αλλάζει.

Οι διαπιστώσεις των πολιτών δείχνουν αυτό ακριβώς: Η Λαμία «δεν τραβάει» και κάτι πρέπει να αλλάξει. Χρειάζεται νέο έμψυχο υλικό στο τιμόνι του Δήμου, με όραμα, φρεσκάδα, τόλμη. Και ο Υποψήφιος Δήμαρχός μας αλλά και οι συνυποψήφιοί μου είμαστε μία ΟΜΑΔΑ που αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά.

Το γιατί συνέβη αυτό και πως μπορεί να διορθωθεί είναι πανεύκολο: Ας δούμε πως ήταν η Λαμία πριν 15 – 20 χρόνια και τι της λείπει σήμερα:

 - Πανεπιστήμιο

- Διοικήσεις Δημοσίων Οργανισμών

- Διοικήσεις Στρατού

- Και τόσα άλλα που εγκατέλειψαν την πόλη μας, καθιστώντας μας ουσιαστικά ουρά της Θεσσαλίας.

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει Πανεπιστήμιο Στερεάς με έδρα τη Λαμία;

Συμφώνησα με τον Πανουργιά να ενταχθώ στην προσπάθεια που κάνει η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ διότι το όραμά του για την Λαμία είναι ακριβώς το όραμα που έχει για τις επιχειρήσεις του και την ΠΑΕ ΛΑΜΙΑΣ, που από τα αλώνια την έφερε στα σαλόνια: Να σηκωθεί ξανά η πόλη μας επιτέλους στα πόδια της, να ξαναβρεί την χαμένη της δυναμική, να ξαναβρεί την Ταυτότητά της, για την οποία βέβαια έχω πάρα πολλά να σας πω.

LR: Αναφέρεις συνεχώς τον όρο ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω τι ακριβώς θα προσφέρει αυτό στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του πολίτη;

ΑΠ: Κύριε Κωνσταντόπουλε, οι άνθρωποι δεν φυτρώνουν. Γεννιούνται από άλλους ανθρώπους κι αυτοί με την σειρά τους από κάποιους άλλους. Πέραν της βιολογικής συνέχειας μεταξύ των γενεών, οι άνθρωποι σφυρηλατούν με το πέρασμα των ετών και μία πνευματική- πολιτιστική- ιστορική συνέχεια η οποία αποτελεί και το κύτταρο του κάθε έθνους.

Ζούμε σε έναν τόπο που οι έννοιες ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και ΙΣΤΟΡΙΑ έχουν αποθεωθεί! Στο παρελθόν όμως…

Και προτρέπω: κάντε μία δημοσκόπηση στους εκτός Λαμίας φίλους σας, να δούμε πόσοι άνθρωποι θα ταυτίσουν την πόλη μας με τις Θερμοπύλες, την Αλαμάνα, το Ιερό της Πυλαίας Δήμητρας στην αρχαία Ανθήλη (αυτό έχουν φροντίσει οι, επί δεκαετίες, διοικούντες του Δήμου μας να μην το γνωρίζουν ούτε οι Λαμιώτες).

Δεν ανέφερα τυχαία τις Θερμοπύλες. Για μένα αποτελεί παγκόσμιο ιστορικό μνημείο και, φανταστείτε την λύπη μου, που τα χρόνια που έζησα στη Γερμανία, άκουγα από Γερμανούς που κατακλύζουν την Ελλάδα τα καλοκαίρια στις διακοπές τους, να μην τις γνωρίζουν! Με την ευκαιρία, γιατί δεν θέλω να τα μηδενίζω όλα, είναι αξιομνημόνευτο το Μουσείο Θερμοπυλών που είναι και η μόνη παρέμβαση που έγινε στην περιοχή προ εικοσαετίας χάρη στις άοκνες προσπάθειες του τότε Αντιδημάρχου Πολιτιστικών κ. Γιώργου Σαγιά.

Ξέρετε κύριε Κωνσταντόπουλε, τα πολιτιστικά δημιουργήματα και ειδικά τα σπουδαία, όπως αυτά που προανέφερα, φέρνουν κόσμο. Και ο κόσμος φέρνει χρήμα. Να ταυτιστεί δηλαδή στην συνείδηση του κόσμου ότι μπαίνοντας ο επισκέπτης στην πόλη εισέρχεται σε έναν ιστορικό τόπο. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά. Διότι ανάπτυξη μιας περιοχής σημαίνει πρώτα από όλα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

LR: Αρκούν νομίζεις αυτά για να αναπτυχθεί η Λαμία;

ΑΠ: Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λαμίας δεν είναι μόνο ο πολιτισμός και η ιστορία. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν τόπο που κατέχει σημαντικότατη γεωπολιτική θέση (κέντρο της Ελλάδας). Ένας φυσικός εμπορευματικός κόμβος με λιμάνια πολύ κοντά του που, δυστυχώς, δεν έχουμε εκμεταλλευτεί. Οι ορεινοί όγκοι, από την άλλη, που μας περιτριγυρίζουν όπως και τα Λουτρά που είναι διάσπαρτα στην περιοχή, μπορούν να τονώσουν τον τουριστικό τομέα και όχι μόνο: Η Γεωθερμία αποτελεί άγνωστη λέξη για την τοπική αυτοδιοίκηση και πιστεύω ότι όποιος δήμαρχος την εκμεταλλευτεί θα μείνει στην ιστορία!

LR: Και κάτι τελευταίο, ποιος τελικά είναι ο Νίκος Τζιόπας και γιατί θα πρέπει να τον επιλέξουν οι πολίτες για να τους εκπροσωπήσει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

ΑΠ: Είναι πραγματικά δύσκολο να μιλάει κάποιος για τον εαυτό του. Εγώ θα αφήσω να μιλήσει το μικρό μου βιογραφικό και ο καθένας θα αποφασίσει αν θέλει κάποιον σαν εμένα να διεκδικεί τα δικαιώματά του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Γεννήθηκα στη Λαμία το 1969 και έζησα 15 χρόνια στη Γερμανία και αλλού, όπου ασχολήθηκα με την εστίαση.

Για μια πενταετία δίδαξα την ελληνική γλώσσα σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην πόλη Langen, στη Γερμανία.

Είμαι στο χώρο του αυτοκινήτου για 20, περίπου, χρόνια ως Σύμβουλος Πωλήσεων σε μεγάλες αντιπροσωπείες της πόλης μας.

Είμαι μέλος του δραστήριου Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας λόγω καταγωγής και λόγω της αγάπης μου για την ελληνική Παράδοση και Ιστορία ενώ παράλληλα ασχολούμαι με την στιχουργική και την ποίηση. Έχω εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, ένα cd με τραγούδια και έχω υπογράψει τους στίχους σε λαϊκά τραγούδια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Έχω παρουσιάσει στο παρελθόν ραδιοφωνικές εκπομπές και έχω δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον ηλεκτρονικό τύπο, όπως το πάντα φιλόξενο Lamiareport, αλλά και σε εφημερίδες.

Μιλάω αγγλικά και γερμανικά και ευελπιστώ ότι η τριβή μου με την κοινωνία και η πολυσχιδής ενασχόλησή μου με την καθημερινότητα θα πείσουν τους Λαμιώτες ότι αξίζει να τους εκπροσωπεί ένας άνθρωπος σαν εμένα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει στην ηγεσία του τον Πανουργιά Παπαϊωάννου!

Ευελπιστώ ότι αν μας δοθεί η ευκαιρία θα κάνουμε πολλή και επιτυχημένη δουλειά, με δημιουργικό, διεκδικητικό και δυναμικό πνεύμα και θα είμαστε τόσο κοντά στον πολίτη του Δήμου μας ώστε να μας φωνάζει με το μικρό μας όνομα. Έτσι τουλάχιστον έχω μάθει εγώ να κάνω στους χώρους της εργασίας μου. Το ίδιο και ο Πανουργιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση