«Η Λαμία μας ανέβηκε κατηγορία, κυρία»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 09:42 «Η Λαμία μας ανέβηκε κατηγορία, κυρία»

Η εκπαιδευτικός Φωτεινή Καραγεωργοπούλου θέλει να ακούσει ξανά αυτή τη φράση από τους μαθητές της, αλλά για διαφορετικό λόγο αυτή τη φορά...

Οι  Δημοτικές εκλογές πλησιάζουν. Οι συνδυασμοί κατατέθηκαν και πλέον μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Οι υποψήφιοι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Οι πολίτες καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους.

Με αφορμή την υποψηφιότητά μου με τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ», του υποψήφιου δημάρχου Πανουργιά Παπαϊωάννου, θέλω να συστηθώ σε όλους σας με αυτή πλέον την ιδιότητα.

Ονομάζομαι Φωτεινή Καραγεωργοπούλου. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στη Λαμία. Είμαι μητέρα δύο παιδιών, του Νίκου και της Βανέσας Κολέα. Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διορίστηκα ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ευρυτανία και στη συνέχεια εργάστηκα σε δημοτικά σχολεία της Φθιώτιδας. Τα τελευταία χρόνια υπηρετώ στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, στο οποίο το μεγαλύτερο διάστημα είμαι και Υποδιευθύντρια.

Πριν αρκετά χρόνια, ενεπλάκην με την πολιτική ως αποσπασμένη συνεργάτης στο Πολιτικό Γραφείο της Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Φθιώτιδας, Ελένης Μακρή Θεοδώρου. Μια απόφαση, που αρχικά είχε σκοπό την στήριξη ενός ανθρώπου, που με συνδέει αδερφική φιλία, η οποία ξεκινάει από τα φοιτητικά μας χρόνια. Στη συνέχεια, είδα ότι η εμπλοκή με την πολιτική, πέρα από τις δυσκολίες και τις κακοτοπιές, έχει τρομερό ενδιαφέρον γιατί μπορεί να διαμορφώσει την ζωή των ανθρώπων και να την αλλάξει προς το καλύτερο ή το χειρότερο.

Αυτή μου η δραστηριότητα αλλά και το επάγγελμά μου ως δασκάλας με φέρνουν καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο. Μέσα από τις αγωνίες τους και την καθημερινότητά τους είδα τη Λαμία να υφίσταται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, του κορονοϊού, να γίνεται εσωστρεφής, να συρρικνώνεται, να χάνει τον παλμό της. Είδα τους φίλους των παιδιών μου να φεύγουν από την έλλειψη ευκαιριών για επαγγελματική αποκατάσταση. Ζω σε αυτόν τον τόπο, στηρίζω την αγορά του, πίνω καφέ και συχνάζω στα στέκια του γιατί πιστεύω ότι η στήριξη της τοπικής αγοράς είναι ανταποδοτική.

Και κάπου εκεί, πριν έναν περίπου χρόνο, ήρθε η γνωριμία μου με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου. Το όνομα γνωστό, περισσότερο μέσα από τα λόγια των μαθητών μου που μιλούσαν για «τη Λαμιάρα που σκίζει και ανέβηκε κατηγορία, κυρία!». Το πρόσωπο άγνωστο. Πρώτη εντύπωση θετική. Ένας άνθρωπος προσιτός, χαλαρός, απλός. Στη συνέχεια ακολούθησε η πρόταση να συμμετέχω στον συνδυασμό ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος. Η πρόταση τιμητική αλλά η απόφαση όχι τόσο εύκολη. Η συζήτησή μου μαζί του με έκανε να διακρίνω πάνω του στοιχεία που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και με έκαναν να θέλω να είμαι μέρος ενός «στοιχήματος» που αυτή τη φορά θα έχει ως αντικείμενο την πόλη μας, τη Λαμία. «Η Λαμία μας ανέβηκε κατηγορία, κυρία» θα ήθελα να ακούσω από το στόμα των μαθητών μου και αυτή την φορά να εννοούν την πόλη μας.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που κατεβαίνω υποψήφια σε αυτές τις εκλογές, τίθεμαι στην κρίση σας και ζητώ την ψήφο σας. Η χρονική συγκυρία κατάλληλη. Στην κεντρική πολιτική σκηνή άνθρωποι του νομού μας που μπορούν να βοηθήσουν. Στο Δήμο μας ένας άνθρωπος του επιχειρείν, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, που ξέρει να ρισκάρει, να βλέπει τα προβλήματα, να βάζει στόχους και να δρα με ρεαλιστικό και άμεσο τρόπο. Χωρίς μεγάλα, ωραία και περισπούδαστα λόγια αλλά με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Και τι άλλο λείπει; Οι άνθρωποι που θα τον πλαισιώσουν και θα προχωρήσουν, σαν μια ομάδα, στην επίτευξη του στόχου. Η Λαμία, πρωτεύουσα της Στερεάς, μια πόλη στο κέντρο της Ελλάδας, με σημαντική γεωγραφική και ιστορική θέση έχει πολλές δυνατότητες να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει πολιτιστικά και οικονομικά.

Εδώ το βάρος και η ευθύνη δική σας, των πολιτών της Λαμίας. Οι ομάδες πάντα γράφουν ιστορία. Διαλέξτε την καλύτερη ομάδα για τον εαυτό σας, τα παιδιά σας και τον τόπο μας. Με ωριμότητα επιλέξτε άτομα με αξία, με καθαρό βλέμμα και καθαρά χέρια. Η ώρα της επιλογής.

Η δέσμευσή μου απέναντί σας μία και μόνη: σκληρή δουλειά, ανοιχτά αυτιά, εντιμότητα, ενσυναίσθηση και μπορεί πραγματικά η ΛΑΜΙΑ μας να ανέβει κατηγορία.

Φωτεινή Καραγεωργοπούλου
Εκπαιδευτικός
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος,
με το Συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ», του Πανουργιά Παπαϊωάννου
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση