Πάλι υποψήφιος ρε Μητσάρα;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 11:12 Πάλι υποψήφιος ρε Μητσάρα;

Ένα από τα πιο αγαπητά και πιο δραστήρια παιδιά της Φθιώτιδας, που όταν περνάει με τη βέσπα από την πιάτσα, θα ακούσεις να τον φωνάζουν Μητσάρα, Μήτσο και καμιά φορά Δημήτρη. Και φυσικά θα σταματήσει να χαιρετίσει τους πάντες  κάνοντας "πλακίτσα" με το αστείρευτο χιούμορ που διαθέτει.

Δεν είναι τυχαίο που ο Δημήτρης Αργυρίου για 17 συνεχόμενα χρόνια υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση (και τις δύο βαθμίδες), έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του σε όλο το νομό Φθιώτιδας. Στις εκλογές του Οκτωβρίου είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» του Φάνη Σπανού.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν υπάρχει Λαμιώτης ή Λαμιώτισσα ή κάτοικος της Φθιώτιδας, που να μη γνωρίζει τον "Μητσάρα", όπως τον φωνάζουν οι γνωστοί και οι φίλοι του.

Είναι αεικίνητος και ακούραστος και είναι πολλοί, αυτοί που τον γνωρίζουν και τον αγαπούν για την καλοσύνη του, το χιούμορ του και το χαμόγελο, που δεν λείπει ποτέ από το πρόσωπό του, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

Γέννημα θρέμμα της Λαμίας, όπου γεννήθηκε το 1968 από δασκάλους γονείς, ο Δημήτρης Αργυρίου αποφοίτησε από το Μουστάκειο Λύκειο και πήρε το Πτυχίο Εκπαιδευτικού Πολιτικού Μηχανικού ΑΣΠΕΤΕ.

Διορισμένος από το 1999, μέσω ΑΣΕΠ, ως πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός στο Δήμο Αταλάντης, έκανε μετάταξη στην τότε Νομαρχία και σήμερα πια εργάζεται στην Π.Ε. Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μετά από σαράντα χρόνια ενασχόλησης με πολλά είδη μουσικής, από το κλασικό έως το σύγχρονο τραγούδι, ο Δημήτρης έχει να επιδείξει πλούσιο έργο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας που τον έκανε γνωστό και πολύ αγαπητό σε όλη τη Φθιώτιδα.

Παράλληλα όμως έχει μια πορεία στην αυτοδιοίκηση που μετρά κάμποσες τετραετίες. Από το 2006 που εκλέχθηκε πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος και στη συνέχεια από το 2010 ως το 2019 που διατέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, εντεταλμένος για πολιτιστικά θέματα.

Αλλά και την τελευταία τετραετία, που ο Δημήτρης Αργυρίου πέρασε στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων, οι αρμοδιότητές του ως άμισθου Αντιδημάρχου αφορούσαν πάλι την αγαπημένη του μουσική και τη Δημοτική Φιλαρμονική την οποία καταφερε να κρατήσει όρθια τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, ως πρόεδρος και ως απλό μέλος της, με την αμέριστη βοήθεια του Μαέστρου και την συμπαράσταση του Δήμου. Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου, Αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ και της ΔΕΥΑΛ καθώς και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

"Κουβαλώντας" μια τέτοια "προίκα" πλούσιας αυτοδιοικητικής εμπειρίας στις αποσκευές του, ο "Μητσάρας" αποφάσισε να επιστρέψει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ένα θεσμό που γνωρίζει καλά και να διεκδικήσει τη ψήφο των Φθιωτών με το συνδυασμό «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» του Φάνη Σπανού.

Παντρεμένος με την ελεύθερη επαγγελματία Γωγώ Ζάχαρη, η οποία κατάγεται από τη Λοκρίδα, και πατέρας ενός αγοριού 14 χρόνων, του Θάνου που είναι η μεγάλη του αδυναμία, ο οποίος όπως μαθαίνουμε έχει έντονες καλλιτεχνικές "ανησυχίες".

Όπως ο ίδιος μας έλεγε νιώθει ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί είναι οι πρώτες εκλογές που λείπει απ' το πλευρό του η αγαπημένη του μητέρα, η Ρίκα, που έχασε πρόσφατα. Μια μάνα που του στάθηκε στήριγμα στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του. Δασκάλα χιλιάδων μαθητών στη Λαμία και σε όλη τη Φθιώτιδα, ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας με πολλές πολιτιστικές δράσεις, ειδικά στο Σύλλογο Γυναικών Λαμίας.

Ο Δημήτρης Αργυρίου, αν και μόνιμα διαμαρτύρεται "πως δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί όσο θέλει με την οικογένειά του", έχει τις γνώσεις και τις ικανότητες να υπηρετήσει τον τόπο του, τη Φθιώτιδα και στη Στερεά Ελλάδα, και την επόμενη τετραετία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση