Δημήτρης Αργυρίου: «Mια ζωή η οποία δεν έχει προκλήσεις δεν έχει νόημα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 09:40 Δημήτρης Αργυρίου: «Mια ζωή η οποία δεν έχει προκλήσεις δεν έχει νόημα»

Η εικόνα να κυκλοφορεί με τη βέσπα του στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης και οι πολλοί φίλοι και γνωστοί να τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα, Μητσάρα ή Μήτσο, είναι τόσο γνώριμη και συνηθισμένη, γιατί ο Δημήτρης Αργυρίου είναι από τα πιο δραστήρια και αγαπητά παιδιά της Φθιώτιδας, πάντα χαμογελαστός, με αστείρευτο χιούμορ και πάντα έτοιμος για πειράγματα και "πλακίτσες". 

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που ο Μητσάρας, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του σε όλο το νομό Φθιώτιδας, εκλέγεται επί 17 συνεχόμενα χρόνια και στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, "Κουβαλώντας" μια τέτοια "προίκα" πλούσιας αυτοδιοικητικής εμπειρίας στις αποσκευές του ο Δημήτρης Αργυρίου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» του Φάνη Σπανού.

Ο Δημήτρης Αργυρίου μίλησε στο LamiaReport και στο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για την απόφασή του να "επιστρέψει" μετά από ένα "διάλειμμα" που έκανε στο Δήμο Λαμιέων όπου είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος από το 2019 και να διεκδικήσει μια θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο πλευρό του Φάνη Σπανού.

Έχοντας μακρά διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρετεί εδώ και 17 χρόνια, ο Δημήτρης αναφέρθηκε ακόμα στις προοπτικές που ανοίγονται για την Στερεά Ελλάδα την επόμενη περίοδο, για τον πολιτισμό και τα καθήκοντα που θα επιθυμούσε να αναλάβει σε περίπτωση που εκλεγεί, στέλνοντας μήνυμα στα νέα παιδιά, με τα οποία διατηρεί μια αμφίδρομη σχέση, "να κυνηγούν τα όνειρά τους" και "να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους".

Συνέντευξη:

LR: Πώς αποφάσισες Δημήτρη να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση;

ΑΠ: Ήταν μία πρόκληση για μένα. Γενικώς μια ζωή η οποία δεν έχει προκλήσεις δεν έχει νόημα. Από την  άλλη έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω και να συνδράμω όποιον ζητήσει τη βοήθειά μου. Έτσι ακριβώς βλέπω και την ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Πάντα είχα άμισθες θέσεις. Στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φθιώτιδος ήμουν Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού. Στην εξέλιξή της σε Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, με τον Κώστα Μπακογιάννη Περιφερειάρχη, ήμουν Αντιπρόεδρος στον ΟΠΑΣΤΕ και στη Φθιωτική Αναπτυξιακή.

Την τελευταία τετραετία, που εκλέχθηκα στο Δήμο Λαμιέων ήμουν Εντεταλμένος Σύμβουλος στη Δημοτική Φιλαρμονική, πρόεδρος στο Δημοτικό Ωδείο και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ και στο ΔΗΠΕΘΕ. Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι το μόνο μου κίνητρο είναι προσφορά στον πολίτη.

LR: Έχεις, αλήθεια, καθόλου ελεύθερο χρόνο;

ΑΠ: Τολμώ να πω ότι έχω πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο τον οποίον προσπαθώ να αφιερώσω μόνο στην οικογένειά μου. Μου αρέσει πολύ η οικογενειακή θαλπωρή και με την πρώτη ευκαιρία την αποζητώ.

Ευτυχώς που η ενασχόλησή  μου με τη μουσική με βοηθάει πολύ να ξεφεύγω από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αποτελεί ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου.

LR: Πώς αποφάσισες απ' το Δήμο να επιλέξεις να "ξαναγυρίσεις" ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας;

ΑΠ: Ήθελα να ζήσω την εμπειρία του Δήμου Λαμίας αφού ζω στη Λαμία τα τελευταία... 55 χρόνια. Βασικά ήθελα να ασχοληθώ πιο σοβαρά με τη Δημοτική Φιλαρμονική και γενικά με το πολιτιστικό κομμάτι του δήμου. Εν μέσω πανδημίας, καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανή τη δημοτική φιλαρμονική μας που τόσες διακρίσεις έχει και συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Και εγώ θα είμαι πλέον ένα απλό μέλος.

Από την άλλη πλευρά, η Περιφέρεια έχει διαφορετικό προσανατολισμό. Είναι ένα πεδίο μεγαλύτερο, άρα με μεγαλύτερες προκλήσεις και μεγαλύτερες υποχρεώσεις. Ένα πεδίο το οποίο έχω δοκιμάσει τρεις τετραετίες και νιώθω ότι τα έχω καταφέρει και αφορά όλους τους πολίτες του Νομού.

LR: Πώς βλέπεις το μέλλον της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας;

ΑΠ: Σίγουρα, κ. Κωνσταντόπουλε, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα γιατί με το που βγήκαμε από τα μνημόνια στις αγορές, η πανδημική κρίση καθώς και διάφοροι εξωγενείς παράγοντες μας ταλαιπώρησαν αρκετά όπως και όλη την Ελλάδα. Σταθήκαμε όμως όρθιοι και συνεχίζουμε. Διότι υπάρχει ισχυρή παρακαταθήκη.

LR: Ποιες πρέπει να είναι, κατά την άποψή σου, οι προτεραιότητες για την καινούργια Περιφερειακή αρχή;

ΑΠ: Δεν θα την έλεγα καινούργια. Κι αυτό διότι υπάρχει μία συνέχεια, που ξεκίνησε από τον Κώστα Μπακογιάννη και συνεχίζει με το Φάνη Σπανό. Ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης πολλά έργα. Ειδικά στη Φθιώτιδα έχουμε λιμάνια, οδικούς άξονες, τη χρηματοδότηση του κλειστού κολυμβητηρίου στη Λαμία που ολοκληρώνεται σύντομα, την ΠΕΛ, το Ράλλυ Ακρόπολις, τα σημαντικά βήματα στον τουρισμό.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντόπουλε, είναι ευλογημένος τόπος που τα έχει όλα. Βουνό, θάλασσα, ιστορία, ιαματικές πηγές, θρησκευτικό τουρισμό. Ειδικά η Λαμία αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο ίσως το σημαντικότερο σε όλη την Ελλάδα. Ε65, Ε75, ο σιδηρόδρομος, τα λιμάνια, η ΒΙΠΕ, το αγροτικό και κτηνοτροφικό κομμάτι. Δεν μας λείπει τίποτα, μόνο η αξιοποίηση. Στην καρδιά της Ελλάδας.

LR: Προσωπικά αν εκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος, σε ποιο τομέα ευθύνης θα ήθελες να ασχοληθείς;

ΑΠ: Ως πολιτικός μηχανικός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ούτως ή άλλως ασχολούμαι με τα έργα και τον προγραμματισμό τους. Από την άλλη όμως πάντα ήμουν και είμαι στρατιώτης. Όπου νομίζει ο Φάνης Σπανός, πιστεύω ότι θα με αξιοποιήσει. Θα ήθελα πραγματικά να ασχοληθώ με τον πολιτιστικό τομέα, που έχει ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων και υψηλή προστιθέμενη αξία, σε όποια θέση κι αν βρεθώ.

Πρόκειται για έναν τομέα που, μαζί με τον τουρισμό, φέρνει την πολυπόθητη ανάπτυξη που είναι συνώνυμη με το εισόδημα που αυξάνεται στη Στερεά Ελλάδα και την ευημερία που θα μπορεί να κρατήσει εδώ τα παιδιά μας, να επιστρέφουν και να δραστηριοποιούνται στον τόπο τους.

LR: Ξέρουμε την αμφίδρομη σχέση που έχεις με τη νεολαία λόγω της ενασχόλησής σου με τη μουσική. Τι μήνυμα θα ήθελες να μεταφέρεις στα νέα παιδιά;

ΑΠ: Να μη σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους. Ξέρω πως αυτό που λέω είναι πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον όταν πτυχιούχοι με μεταπτυχιακά προσπαθούν με ένα μεροκάματο σε άσχετες δουλειές να ζήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Και μένουν με τους γονείς τους, διστάζουν να κάνουν τη δική τους οικογένεια και γενικά τα φέρνουν πέρα "δύσκολα".

Αυτό όμως είναι το μέλημά μας και αυτό αποτελεί τον διακαή πόθο μας. Και δεν το κρύβω και εγώ μέσα στα μπαρ, στα καφέ και στα λαϊβάδικα μεγάλωσα και ακόμα συνεχίζω και ας μη βρίσκομαι πια στο ...άνθος της ηλικίας μου. Έχω λοιπόν τη δυνατότητα να επικοινωνώ με τους νέους και τα προβλήματά τους. Με προβληματίζει το γεγονός πως είναι δύσπιστοι και στέκονται πολλές φορές αρνητικά απέναντί μας. Αχνοφαίνεται όμως μία ελπίδα γιατί πλέον αρκετοί νέοι και νέες ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση όπως βλέπουμε ιδιαίτερα σε αυτές τις εκλογές. Αυτό αποτελεί και την ελπίδα ότι μπορούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να βρίσκονται στο κέντρο των αποφάσεων.

LR: Ποια είναι η γνώμη σου για το Φάνη Σπανό;

ΑΠ: Θα μεροληπτήσω γιατί πάνω απ' όλα είναι φίλος κι αδερφός. Τον γνώρισα σαν αντιπεριφερειάρχη το 2015, όταν ξεκινήσαμε τη θητεία μας με τον Κώστα Μπακογιάννη στην Περιφέρεια. Και αμέσως γίναμε φίλοι και συνεργάτες. Ένας λόγος που ασχολήθηκα και πάλι με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, έχοντας πλέον 17 χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά, ήταν ο Φάνης Σπανός. Δεν δυσκολεύτηκα να πω το ΝΑΙ. Είναι ένας νέος άνθρωπος, μορφωμένος, καταρτισμένος, με νέα μυαλά και με ήθος. Παράλληλα, έχει χιούμορ, είναι μειλίχιος και δεν θα τον δεις πότε τσαντισμένο. Ειδικά στη διαχείριση κρίσεων δεν διστάζει να πάρει την ευθύνη και να δώσει άμεσες λύσεις. Τι άλλο μπορείς να θες από έναν αρχηγό; Μην ξεχνάμε τι περάσαμε την τελευταία τετραετία.

LR: Κλείνοντας τη συνομιλία μας, πες μας λίγα λόγια για σένα...

ΑΠ: Γεννήθηκα στη Λαμία. Εδώ γεννήθηκαν οι παππούδες και οι παππούδες των παππούδων μου. Εδώ πήγα Σχολείο. Σπούδασα στην Αθήνα, στην ΑΣΠΕΤΕ στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και μετά το τέλος των σπουδών μου γύρισα στην πόλη μου όπου και δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά. Έκανα οικογένεια κι έχουμε με τη γυναίκα μου, τη Γωγώ Ζάχαρη, ελεύθερη επαγγελματία που έλκει την καταγωγή της από την Αταλάντη, ένα γιο δεκατεσσάρων ετών.

Το 1999 διορίστηκα με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στο δήμο Αταλάντης και το 2007, όταν εκλέχθηκα για πρώτη φορά νομαρχιακός σύμβουλος πήρα μετάταξη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου υπηρετώ μέχρι σήμερα στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Παράλληλα ασχολούμαι με τη μουσική και το τραγούδι που αποτελεί τη μεγάλη μου αγάπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση