Η Αθανασία Στιβακτή είναι μία από τις 22 γυναίκες που εξελέγησαν Δήμαρχοι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 08:34 Η Αθανασία Στιβακτή είναι μία από τις 22 γυναίκες που εξελέγησαν Δήμαρχοι

Το γεγονός ότι στους 332 Δήμους της χώρας, μόλις 22 γυναίκες κατάφεραν να εκλεγούν Δήμαρχοι, σχολιάζει με ανάρτησή της η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή που είναι μία από τις 22 και μάλιστα επανεξελέγη από την 1η Κυριακή, όπως είχε συμβεί και το 2019.

Τότε που οι γυναίκες δήμαρχοι ήταν 17. Αξιοσημείωτο ότι καμία γυναίκα δεν κατάφερε να εκλεγεί Περιφερειάρχης.

Η ανάρτηση της κας Στιβακτή:

«Ευθύνη, τιμή, καταξίωση, ανισότητα, ανταγωνισμός, δικαίωμα είναι μερικές μόνο από τις έννοιες που κατακλύζουν τη σκέψη μου στην είδηση, ότι στους 332 Δήμους της χώρας μας εξελέγησαν Δήμαρχοι μόνο 22 γυναίκες!

Σίγουρα το νούμερο είναι λίγο απογοητευτικό, αφού δείχνει ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν μειοψηφία στην πολιτική σκηνή, το γεγονός όμως ότι είναι αυξημένο σε σχέση με το 2019 και ότι αρκετές από τις 22 επανεκλεγόμαστε δεύτερη συνεχή φορά είναι συνάμα ελπιδοφόρο και αισιόδοξο. Δείχνει τιμή, αναγνώριση του έργου μας και εμπιστοσύνη των δημοτών στο πρόσωπό μας. Δείχνει όμως και σεβασμό, συνέπεια και σκληρή δουλειά, από μέρους μας, για τον τόπο που ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε.

Δυστυχώς, οι συνεχείς προκλήσεις, οι πολλαπλοί και απαιτητικοί ρόλοι των γυναικών, οι έμφυλες συμπεριφορές και οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις, είτε σωρευτικά είτε μεμονωμένα, αποτελούν τροχοπέδη στις επιδιώξεις των γυναικών. Όποιο κι αν είναι το αίτιο, τόσο ως κοινωνία συνολικά όσο και ως γυναίκες ατομικά, οφείλουμε να εξαλείψουμε τα στερεότυπα, να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας και να τολμήσουμε την αλλαγή. Μπορούμε. Υπάρχουν γύρω μας τόσα παραδείγματα. Εμείς οι 22 είμαστε ένα από αυτά. Γιατί πάρα το μειωμένο ποσοστό μας, είμαστε παρούσες, ενεργές και δυναμικές. Με φωνή, όραμα και άποψη!

Ευχή μου, όλες οι γυναίκες να αρχίσουν να ακολουθούν τα όνειρά τους, είτε ο δρόμος είναι στρωμένος ροδοπέταλα είτε όχι. Άλλωστε, στα δύσκολα φαίνονται τόσο η επιμονή όσο και η αγάπη και η πίστη σε όσα αγωνιζόμαστε...»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση