ΔΗΠΕΘΕ: «Μήλον της Έριδος» ο καλλιτεχνικός Διευθυντής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 10:45 ΔΗΠΕΘΕ: «Μήλον της Έριδος» ο καλλιτεχνικός Διευθυντής

Τι καταγγέλλει η Βίβιαν Αργύρη για την ανανέωση της θητείας του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, που λήγει τον Απρίλιο.

«Είναι δείγμα αλαζονείας και αυθαίρετης συμπεριφοράς το γεγονός ότι μόλις 15 μέρες πριν την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής και μετά από μια εκλογική αναμέτρηση με ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής πολιτικής και αυτοδιοικητικής  πορείας να εισηγείσαι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης θέματα πού θα  δεσμεύουν για τα επόμενα 3,5 χρόνια την επόμενη Δημοτική Αρχή. Και για να γίνω πιο σαφής αναφέρομαι στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δηπεθε Ρούμελης  που η θητεία του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023 .

Στη σημερινή συνεδρίαση καλούμαστε να πάρουμε απόφαση για ανανέωση της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή η οποία και λήγει τον Απρίλιο του 2024.Πόσο ηθικό αλλά και πόσο νόμιμο είναι να παραμείνει για τα επόμενα 3 χρόνια ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και μάλιστα όταν η θητεία του λήγει σε 4 μήνες? Αναρωτιέμαι μπορεί το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την πορεία του επόμενου διοικητικού Συμβουλίου ,το οποίο θα οριστεί μέσα στον Ιανουάριο?

Αναρωτιέμαι επίσης ποιος είναι ο λόγος που με τόση αγωνία ο απερχόμενος Δήμαρχος &πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ εισηγείται την ανανέωση θητείας για 3 χρόνια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή όταν μάλιστα επαναλαμβάνω η θητεία του λήγει τον Απρίλιο του 2024? Το ποιος θα είναι ο επόμενος καλλιτεχνικός Διευθυντής οφείλει να είναι αποτέλεσμα μιας νόμιμης και ξεκάθαρης διαδικασίας όπως την ορίζει  ο νόμος με προκήρυξη ,με μοριοδότηση, με επιλογή από το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Δηπεθε σύμφωνα με την  εντολή των δημοτών και το αποτέλεσμα οφείλει να είναι όπως έχει δεσμευτεί στους Δημότες η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ο  αξιότερος να αναλάβει τη θέση..

Γιατί η πόλη μας έχει ανάγκη από έναν καλλιτεχνικό Διευθυντή που θα μένει σε αυτήν και δε θα πηγαινοέρχεται ,θα εργάζεται για το ΔΗΠΕΘΕ πού θα είναι η πρώτη του προτεραιότητα και οι αποφάσεις του και οι πράξεις του θα έχουν ως επίκεντρο την καλλιέργεια θεατρικής αγωγής στο Δήμο Λαμιέων πρωτίστως και στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη συνέχεια , που ο χρόνος του θα είναι στην έδρα του ΔΗΠΕΘΕ κι όχι σε παραστάσεις στην Αθήνα και σε τηλεοπτικά σήριαλ. Τίποτα από αυτά δεν είναι μεμπτό αν ζεις κι εργάζεσαι στην Αθήνα . Κι όλα αυτά είναι απόφαση που οι δημότες με ξεκάθαρο μήνυμα  στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ζήτησαν και περιμένουν να υλοποιηθούν .

Ακόμα και η ανανέωση της θητείας είναι ηθικό και νόμιμο να γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο που θα οριστεί από την επόμενη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου .Όλες οι άλλες ενέργειες είναι απεγνωσμένες προσπάθειες να δείξουμε ότι μπορούμε ακόμα να αποφασίζουμε ενώ δεν έχουμε κανένα δικαίωμα..

Και η λύση είναι ΜΙΑ. Το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την πορεία του ΔΗΠΕΘΕ…»

ΒΙΒΙΑΝ ΑΡΓΥΡΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΠΕΘΕ
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση